DEPLASMANDA TEŞVİKİYE SPOR’U MAĞLUP ETTİ!..

 DEPLASMANDA TEŞVİKİYE SPOR’U MAĞLUP ETTİ!..

TEKSÜT BANDIRMA BK’NIN GENÇLERİ, DEPLASMANDA TEŞVİKİYE SPOR’U MAĞLUP ETTİ

Basketbol Gençler Ligi A Grubu 10. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK,

İstanbul’da konuk olduğu Teşvikiye Spor’u 53-62 mağlup etti.

TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Berkin Cilev, Önder Atun, Yiğit Karalar, Anıl Karacave Fatih Bardak beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan tarafkonuk ekip TEKSÜT Bandırma BK oldu. Bandırma ekibi hücumda Önder Atun ve Yiğit Karalar ile sayılar bulunca ilk çeyreği de 7-14önde kapadı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf bu kez Teşvikiye Sporoldu. Hücumda kolay sayı bulan her iki ekipten TEKSÜT Bandırma BK, Önder Atun ve Berkin Cilev’insayıları ile 15. dakikada skoru 16-21’e getirdi. Kalan bölümde hücumlarda Önder Atun ile etkili olan Yeşil-Beyazlılar soyunma odasına da 24-32 önde girdi.

İkinci yarıya TEKSÜT Bandırma BK hızlı başladı. Savunmada ve hücumda etkili bir oyun ortaya koyan Bandırma ekibi, Önder Atun ve Berkin Cilev’in sayıları ile sayı farkını açmaya başladı. 25. dakikada skoru 28-40’a getiren TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri kalan bölümde de Yiğit Karalar ve Önder Atun’un sayıları ile etkili olunca final çeyreğine 40-47 önde girdi.

Final çeyreğine her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Hücumda ve savunmada istediği oyunu ortaya koyan TEKSÜT Bandırma BK hücumda sayı üretmekte zorlansa da 35. dakikada skoru 47-52’yegetirdi. TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri Önder Atun ile bulduğu sayılarla rakibine öne geçme şansı vermeyince karşılaşmadan 53-62 galibiyetle ayrılarak üst üste üçüncü galibiyetini elde etti.

TEKSÜT Bandırma BK BGL Takımı, Basketbol Gençler Ligi A Grubu 11. Hafta KarşılaşmasındaBandırma’da 8AralıkPazar günü saat 16.00’daArel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol’u konuk edecek.

TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç:

‘‘Bugün iyi savaşarak her topun değerini bildik ve kazandık.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç şunları söyledi: ‘‘Maça savunmada istediğimiz agresifliği sahaya yansıtarak başladık. Özellikle toplu oyuncuya yapacağımız baskı ve boyalı alan savunması çok önemliydi. Nitekim de 80 sayı ortalaması olan rakibimizi de 50 sayılarda tutmayı başardık. İyi savunmamız hücumda da bize ritm kazandırdı ve her topun değerini bilerek akıllı oynadık. Geçtiğimiz hafta oynadığımız deplasman maçımızda da çok iyi mücadele etmiş ve galip gelmiştik. Bugünkü maçta da çok iyi savaştık ve oyunun kontrolü tamamıyla bizdeydi. Maçı kazanmayı hak eden taraf bizdik. Önemli bir deplasmandan daha galibiyet ile evimize döndüğümüz için çok mutluyuz. Mücadele eden tüm oyuncularımı tebrik ediyor ve emeği geçen teknik ekibe de teşekkür ediyorum. Teşvikiye Gelişim takımına kalan maçlarında başarılar diliyorum.’’ dedi.

Karşılaşmayı 30 sayı ve 9ribaundluk bir performansla tamamlayan Önder Atun ise şunları söyledi: ‘‘Maça istediğimiz gibi başladık. Soyunma odasına da önde girdik. İkinci yarıda da tüm takım arkadaşlarıma her topa atlayarak bu kazanacağımızı belli ettik diyebilirim. Üst üste ikinci deplasman maçımızdan da galibiyet ile ayrıldığımız için mutluyuz.’’ dedi.

Maç:Basketbol Gençler Ligi A Grubu 10. Hafta Karşılaşması

Salon:Caferağa Spor Salonu, İstanbul

Hakemler:Erşan Kartal, Mustafa Yavuz Taş, Hamza Çalışkan

Periyotlar: 1P:7-142P:17-183P:16-154P:13-15MS:53-62

Teşvikiye Spor: Tolga Hatipoğlu 10 sayı, 5 ribaund; Ege Eskinazi 2 sayı, 4 ribaund; Efe Dim 7 sayı, 5 ribaund; Ekrem Yücel Gülay 6 sayı, 9 ribaund; Berk Şenkardeşler 8 sayı; Semih Öztürk 4 sayı, 6 ribaund; Zafercan Kara 11 sayı, 3 asist; Alp Oktay 5 sayı, 11 ribaund.

TEKSÜT Bandırma BK: Berkin Cilev 14 sayı, 6 ribaund; Yiğit Karalar 7 sayı, 8 ribaund; Fatih Bardak 4 sayı, 13 ribaund; Önder Atun 30 sayı, 9 ribaund; Celal Evran 2 sayı, 2 ribaund; Can Erdem 5 sayı, 7 ribaund; Emir Adıgüzel 1 ribaund.



Anahtar Kelimeler: DEPLASMANDA TEŞVİKİYE MAĞLUP !..
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli