Erdek Ziraat Odasından zorunlu açıklama

  Erdek Ziraat Odasından zorunlu açıklama

Erdek Ziraat Odasından yapılan zorunlu açıklama "Zeytin, Üreticinin gündeminden düşmüyor."

Zeytin hasadında bir dönemi daha geride bırakırken, harmanın beklentilerle örtüşmediğini gören üretici haklı serzenişlerini ilettiği Ziraat Odasından ses geldi.

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, özel paylaşım ağından yaptığı yazılı açıklamada Zeytin üreticisinin birliği olan MARMARABİRLİK'in idari yapısını eleştirerek beklentileri çözümlemekten uzaklaşıldığını iddia etti.

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, yaptığı zorunlu açıklamanın kişilerle değil, sistemle ilgili olduğunu vurgulayarak üreticinin kapısı, Ziraat odası ağlama duvarına döndüğünü, "Siyah Altın" olarak tanımlanan Zeytin'in üretici katında "çarık  ayağı sıktı" anlamına geldiğini belirterek, sorunun Oda meclisi gündeminden düşüremediklerini açıkladı.

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, üretici katında aldıkları sıtıntıları kaleme alırken,

"HADi BUYUR BURDAN YAK... 2018 Yılı doğal nedenlerden dolayı zeytin üreticisi için yok yılını yaşamıştır. Bir çok üretici bahçelerine girmemiş yağını dahi parayla almıştır. Zeytin ağacının bakımı her yıl standart masrafları içerir yok yılı vardan iki götürür. 2018 yılı yok yılı olması ile üretici birliğe ve diğer kurumlara olan borçlarını ödeyememiş kendi birliğinin faiz politikasından oldukça rahatsız olmuştur. Bir umuttur diye bakım ve masraflara devam ederek 2019 a umut bağlamış, iklimin uyması üreticiyi sevdirirken birliğin fiyat ve kota uygulamaları ile üretici bir kez daha dibe vurmuş isyandadır. Üreticinin kurduğu ve kendi birliği olan birlik kopratifçilik zihniyetinden uzaklaştığına inanmaya başlamış kuruma güven sorunu ortaya çıkmıştır. Dünyanın en büyük zeytin üreticisi nasıl ortaklarının malına kota koyar. Fiyat politikasıyla enfilasyonun altında ezilmelerine nasıl göz yumar. Kimse anlamış değil. Bunları söylediğimiz zaman hemen çeşitli bahaneler sunan birlik yöneticileri oydu buydu deyip bin tane bahane üretiyor. Oysa bulundukları makam üreticinin sıkıntılarına çözüm makamıdır. Üretici malından ağacından soğutulmamalı, verilecek şeffaf yönetim anlayışıyla üreticiye destek olunmalı, insanların zor zamanlarında ne yaptıkları değil, bu zor zamanda zeytin üreticisinin yanında olup yanlışları söylemek, üretici temsilcisi olarak bizim görevimizdir."     ERDEK ZİRAAT ODASI Başkanı Haluk Özgör



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli