Erdekspor alt yapısı öksüz kaldı

 Erdekspor alt yapısı öksüz kaldı

Efsane futbol aramı Cavit Aydın, Erdekspor dan ayrıldı






Cavit Aydın, Namı değer penaltı canavarı, 1961 de Manyas'ta başlayan serüveni, 62 de Bandırma Marmara gençlik, 63,te Profesyonellik ve Altay, 1965 te Bandırmaspor, 1971 de Balıkesirspor ve 1973 te geldiği Erdekspor'da oyunculuktan teknik adamlığa geçiş ve yarattığı ‘'Sahil Efsanesi'' Erdekspor ile kadrosundan çıkarttığı 6 profesyonel ile futbol dünyasına damgasını vuran bir marka.


Cavit Aydın 1973 ten günümüze renklerine hizmet etmekten onur duyduğu Erdespor' la yollarını ayırdı.

Tecrübeli teknik adam sevginin olmadığı yerde, futbol'u konuşmanın anlamı olmadığı tezinden yola çıkarak, Çok sevdiği yeşil sahalardan ayrılırken, Gözünün ve gönlünün hep bu arena da kaldığını itiraf etti.

Cavit Aydın 50 yıllık futbol hayatındaki kazanımlarını gelecek genç nesil ile paylamakla kalmayıp, yetiştirdiği şöhretlerin gözünde her zaman bir ekol oldu.

Erdekspor ile yollarını ayıran teknik adam ile 50 yılın ardından yaptığımız söyleşide gittiği her kulüpte yarattığı ekol ile saygınlığını ön planda tutmanın bahtiyarlığını yaşadığının altını çizerek, 1973 te Teknik adamlık serüveninin başladığı Erdek'te Erdekspor'u kendi altyapısına dayalı bölge şampiyonaları finalisti yapmakla kalmayıp o dönem takımında yetişen Osman Tiregün, Tamer Sever, Mehmet Köklü, Arif Kurtaran, Tarık Ilık ve Tayfun Türel gibi isimleri  profesyonel  dünyaya kazandırmanın gururunu  yaşadığının altını çizdi.

Arif Kurtaran ‘' Cavit Aydın futbol'da markadır''

Erdekspor alt yapısından yetişip önce Balıkesirspor ardından PTT ve Gönenspor'da top koşturan Arif Kurtaran'da Cavit Aydın'ın çamurlu sahalardan yetiştirdiği altın ayakkabılardan birisi, Kurtaran Cavit Aydın'ın teknik direktörlüğünde Erdek'in altyapısından yetişerek Türkiye 1.lig takımlarından Balıkesirspor ve PTT de oynayıp, Futbol yaşamını Gönenspor'da noktalayan isimlerden.

Arif Kurtaran'da Futbol yaşamından sonra çalışma yaşamını da noktalayarak döndüğü Erdek te mütevazı yaşamını sürdüren isimlerden birisi.

Kurtaran çok sevdiği Erdek'te eski hocası Cavit Aydın ile birlikte eski gönleri yad etmenin bahtiyarlığını yaşadığının altını çizerek ‘'Cavit Aydın futbol'da bir markadır, Bunu hem futbolculuk yaşamında, Hem de teknik adam kimliği ile kanıtlamış nadir isimlerden birisidir.'' Dedi.













ali
2.05.2012 19:53:16
allah uzun ömür versin. haberin başlığını okuyunca eyvah dedim. bir spor duayeni daha aramızdan ayrıldı. yazıyı okuyunca öyle olmadığını anladım. ayrılmasına gelince, kıcası üzüldüm. Çünkü erdeksporda yumruk atan değerler var. cavit hoca gideceğini, yumruk atan değerler gitseydi. daha hoş olur. saygılarımla;

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli