Eski başkan mumla aranıyor

 Eski başkan mumla aranıyor

Ayvalık Küçükköy halkı özlemine daha fazla dayanamadı


Ulaş AKÇAY                     MANŞET -KÜÇÜKKÖY/ AYVALIK

Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Beldesinde eski Belediye Başkanı Muhammed Nedim Özdemir hizmetleriyle aranıyor.
Yeni dönem adaylığı için Halk Ne derse o olur, Onları Kıramam” diyen Özdemir görev sürelerinin hizmet için fırsat olduğunu belirterek çalışma döneminde Küçükköy için yaptıklarıyla değil yapamadıkları ile kaygılı olduğunu söyledi.


Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Beldesinde 1999–2004 ve 2004 – 2009 dönemleri arasında belediye başkanlığı yapan, ‘2008 Yılının En İyi Belediye Başkanı Ödülü'nü alan ve belde halkının beğenisini kazanan Efsane Başkan” yakıştırması yapılan Muhammed Nedim Özdemir'in halkın yakın ilgisinden büyük mutluluk duyduğunu açıkladı.

ÖZDEMİR, HALK NE DERSE O OLUR, ONLARI KIRAMAM”

Küçükköy Belde halkının yakın ilgisinden büyük mutluluk duyduğunu, Balıkesir'in Büyükşehir olması kesinleşmesi sonrası ilçelerde ve beldelerdeki yeni uygulamaların nasıl olacağı açıklığa kavuşmasına kadar bekleyeceğini belirten Küçükköy Beldesi eski Belediye Başkanı Muhammed Nedim Özdemir, Şu an hiçbir şey belli değil. Balıkesir'in Büyükşehir olması kesinleşsin ve Balıkesir'deki ilçe olacak beldelerin belirlenmesi sonrası elbet bir açıklama yapacağız. Halkımızın istekleri doğrultusunda hareket ederiz” dedi.

Küçükköy benim her şeyim. Bu dünyaca ünlü beldemize hizmet etmek beni son derece mutlu ediyor. Ben gücümü iki dönem halkımdan aldım. Halk ne derse o olur. Onları kıramam” diyen eski Başkan Nedim Özdemir, Söz konusu olay Küçükköy'ümün menfaatleriyse bu görevi seve seve yapmaya hazırım. Beldemizin daha da iyi yönetilmesi lazımdır. Küçükköy, hak ettiği yerde olması lazımdır. Küçükköy'ümüzü, Turizm de dünyada marka haline getirmek görevimizdir” dedi.


‘2008 YILININ EN İYİ BELEDİYE BAŞKANI' SEÇİLMİŞTİ


Meclis Haber Dergisi ve Time Dergisi okurlarının göndermiş oldukları elektronik postalar, mektuplar ve anketlerle Yılın Devlet Adamlarını, Siyasetçisini, Milletvekillerini, Bürokratlarını, Valilerini, Belediye Başkanlarını, İşadamlarını, Gazetecilerini. TV Muhabirlerini ve sanatçılarını belirlemesi sonrası Meclis Haber Dergisi ve Time Dergisi tarafından ‘2008 Yılının En İyi Belediye Başkanı' seçilen Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Belediye Başkanı Muhammet Nedim Özdemir, Ankara Akar İnternational Otel'de gerçekleştirilen tören ile ‘2008 Yılının En İyi Belediye Başkanı Ödülü'nü almıştı.

Yerel düzeyde mahalleden başlayan bir katılım ortaklığını gerçekleştirdiği şeffaf ve açık yöneticilik yaptığı, belediyecilikte göstermiş olduğu başarı çalışmaları nedeniyle alınan ‘2008 Yılının En İyi Belediye Başkanı Ödülü' için eski Başkan Nedim Özdemir, Yaptığımız hizmetleri halkımız için yaptık. Halkımız görev verildiğinde tekrar başarılı görev yapmaya talip oluruz. Biz görevden kaçmayız” dedi.

KÜÇÜKKÖY'DE NEDİM ÖZDEMİR” UNUTULMADI
Küçükköy halkının tekrar eski Başkan Nedim Özdemir'in yaptıkları hizmetlerle anıp, önümüzdeki yerel seçimlerde Özdemir'in tekrar aday olması için baskı yapıldığı öğrenildi.


Başkan Özdemir'in aday olması gerektiğini belirten Küçükköylü bir vatandaş, Nedim Bey, 1999 yılında ilk göreve geldiğinde Sarımsaklı da bütün sokaklar topraktı. Yağmurlarda sokakları çamurdan geçemiyorduk. Yılın neredeyse her ayı ayakkabılarımız çöpe atmak zorunda kalıyorduk. Dizlerimize kadar suların içinde yüzüyorduk. Kendisi göreve geldi ve neredeyse Sarımsaklı'nın tamamı parke kilitli taş dediğimiz taşlarla döşendi. Allah kendisinden razı olsun” dedi.

Bir başka vatandaş, Karayolları gibi sahilimizin büyük bir kısmını ablukaya alan bir kampı kaldırmak için birçok üst düzey mercilere kafa tuttu. Yılmadı, tüm mahkemeleri kazandı ve bu alanı halka açtı. Şimdi o bölge artık belde halkına açık özgür fakat ne hikmetse, şimdiki yerel iktidar 4 yıldır oraya bir fidan dahi ekmiş değil. Plaj çöpler içerisinde 4 senede yaptıkları sadece bir kaldırım var. Zaten bunun birçoğu da esnafın cebinden karşılandı. Beldede boş kalan dükkânlar değerlensin” diye Karayolları Kampı için belediyenin çektiği sıkıntıları anlattı.

Her sezon Küçükköy Beldesi Sarımsaklı'daki yazlığına tatile gelen bir vatandaş ise; Her sezon buraya arabamla geliyordum. Artık maalesef bu bozuk yollar nedeniyle Sarımsaklı'ya arabamı getirmiyorum” diye dert yandı.



ÇOK OY KAZANIP, SEÇİM KAYBEDEN BAŞKAN
NEDİM ÖZDEMİR” OLDU

18 Nisan 1999`da düzenlenen yerel seçimler ile 28 Mart 2004 yılı yerel seçimlerinde DYP'den başkan seçilen daha sonra MHP'ye geçen Küçükköy eski Belediye Başkanı Nedim Özdemir'in yaptığı başarılı hizmetler unutulmadı.

2009 Yerel Seçimlerinde bir önceki seçimlerde aldığı oydan çok fazla oy almasına rağmen seçimi kaybeden başkan olarak tarif edilen Küçükköy eski Belediye Başkanı Nedim Özdemir'in başarılı çalışmaları nedeni ile Küçükköy halkı tarafından sürekli anılmakta ve aranmaktadır.

Eski Başkan Özdemir, iki dönem Küçükköy'de Belediye Başkanlığı yapmanın ardından 3. dönem için 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde yeniden aday olmuş ve seçimleri 1518 oy alarak 2. nci parti olarak belediye başkanlığını kaybetmişti. Eski Başkan Özdemir, bir önceki 2004 yerel seçimlerini 1426 oy alarak kazanmıştı. Yani, Özdemir seçimi kaybettiği halde seçimi kazandığı bir önceki dönemden çok daha fazla oy alarak dikkatleri üzerine çekmiş ve seçimi kaybetmişti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli