Fen ve sosyal bilimler bölümü açıldı.

 Fen ve sosyal bilimler bölümü açıldı.

Gönen Anadolu İmam Hatip lisesi’nde Sınavla öğrenci alan ‘’fen ve sosyal bilimler bölümü’’ açıldı.

              Gönen‘de eğitimle ilgili herkesin beklentisi olan ‘’Proje okulu veya sınavlı Anadolu Lisesi’’ Gönen Anadolu Lisesinin proje okulu olmasıyla gerçek olmuştu.   Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanan 2021 Liseye Giriş Sınavı kılavuzuna göre Gönen Anadolu İmam Hatip lisesinde “fen ve sosyal bilimler programı uygulanan” sınavlı bölüm açıldı.

  İlçe Milli Eğitim müdürü Metin Erbay”  Gönen Anadolu İmam Hatip Lisesi 1977 den bu yana yetiştirdiği öğrencilerle Gönen’imizin önde gelen okullarından birisidir. Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayacak olan 30 öğrencili sınavlı bölüm, hem din bilgisi hem de sayısal alanda kendisini yetiştirmek isteyen başarılı çocuklarımız için alternatif olacak ’’dedi. 

Her yıl Bandırma Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesine sınav kazanarak giden 25-30 öğrenci Gönen Anadolu İmam Hatip Lisesine sınav kazanarak yerleşecektir. Bu öğrenciler diğer proje okulu olan Gönen Anadolu Lisesi öğrencileriyle yarışacak bir eğitimi alacak” dedi. 

İlçe Milli Eğitim müdürü Metin Erbay” Gönen’de her yıl ortalama 850 öğrenci ortaokulu bitiriyor. Proje okulun esası mezunların %10 unu almasıdır. Gönen bu konuda gösterdiği çabaların karşılığını fazlasıyla aldı, daha önceki yıllarda sınavlı okul olan Gönen Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki Yenilenebilir enerji bölümünün alacağı 30 öğrenci ile birlikte 150 öğrencimiz sınavla yerleşmiş olacak. Bu durumda dışarıya giden öğrenciler azalacağı gibi, Bandırma, Erdek, Manyas, Balya gibi ilçelerin en başarılı çocukları Gönen’e gelecek.’’ dedi.



Anahtar Kelimeler: sosyal bilimler bölümü açıldı.
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli