GAGAUZ YERİ’NİN 25. YIL ETKİNLİĞİNE KATILACAK

 GAGAUZ YERİ’NİN 25. YIL ETKİNLİĞİNE KATILACAK

MİLLETVEKİLİ AYDEMİR BERABERİNDEKİ HEYETLE MOLDOVA CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK

-MİLLETVEKİLİ AYDEMİR MOLDOVA CUMHURBAŞKANI DODON’UN DAVETİ ÜZERİNE MOLDOVA’YA GİDİYOR
-MİLLETVEKİLİ AYDEMİR BERABERİNDEKİ HEYETLE MOLDOVA CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK
-MİLLETVEKİLİ AYDEMİR GAGAUZ YERİ’NİN 25. YIL ETKİNLİĞİNE KATILACAK
AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir TBMM Dostluk Grubu ile Moldova’ya gidiyor. Milletvekili Aydemir, Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon’un davetlisi olarak Gagauz Günü’nün kabulüne katılmak üzere Gagauz Yeri’nin özel hukuki statüsünün Moldova Parlamentosu tarafından kabul edilmesinin 25. Yılı münasebetiyle Türkiye-Moldova TBMM Dostluk Grubu ile birlikte 21-24 Aralık tarihlerinde Moldova’ya bir ziyaret gerçekleştirecek.
Heyette Uşak Milletvekili-Türkiye-Moldova Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Altay, Balıkesir Milletvekili-Türkiye-Moldova Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanvekili Pakize Mutlu Aydemir, Denizli Milletvekili-Türkiye-Moldova Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Üyesi Şahin Tin, Kahramanmaraş Milletvekili-Türkiye-Moldova Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Üyesi Sefer Aycan ve Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı Görevlisi Türker Yener yer alıyor.
Heyetin 4 gün sürecek olan ziyaret programı şu şekilde: 21 Aralık’ta Kişinev’e varacak olan heyet, havalimanının resmi heyet salonunda karşılanacak.
22 Aralık’ta saat 08.30’da otelden komrat’a geçecek olan TBMM Dostluk heyeti saat 10.00’da başkanlık binasına geçerek Başkan Irina Vlah ile heyetler arası görüşme yapacak. Saat 11.00’de Başkan Irina Vlah’ın ev sahipliğinde kültür merkezinde gerçekleştirilecek olan Gagauz Yeri’nin özel hukuki statüsünün kabul edilişinin 25. Yıldönümü etkiliği yapılacak. Saat 13.30’da Başkan Irina Vlah’ın ev sahipliğinde öğle yemeği verilecek. Saat 16.00’da Komrat Atatürk  Kütüphanesi’nde “Gagauziye (Gagauz Yeri) Avtonomiyası’na Yol” sergisi ve kitap tanıtımı yapılacak. Saat 19.00’da TBMM Dostluk Heyeti onuruna Başkan Irina Vlah tarafından akşam yemeği verilecek.
23 Aralık saat 11.00’da Parlamento Binasında Moldova Parlamentosu Başkanı Zinaida Greceanii ile heyetler arası görüşme gerçekleştirilecek. Saat 12.15’te TBMM Dostluk Heyeti Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon tarafından cumhurbaşkanlığı binasında kabul edilecek. Saat 13.00’da Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon’un himayesinde 25. Yıl kutlama etkinliği düzenlenecek.
24 Aralık saat 21.20’de Türkiye-Moldova TBMM Dostluk Grubu Kişinev’den ayrılıp Türkiye’ye dönecek.



Anahtar Kelimeler: GAGAUZ . ETKİNLİĞİNE KATILACAK
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli