Halk Ata`sına koştu

 Halk Ata`sına koştu

Ata`yı anmak isteyen halk Cumhuriyet alanını doldurdu.

Geçtiğimiz yıllarda protokole dayalı olarak zorunlu katılımlardan öte geçmeyen 10 Kasım, Ata`yı anma programında Cumhuriyet alanı doldu taştı.

Bandırma halkının çağrı ve davet beklemeksizin sabahın erken saatlerinde doldurduğu alanda protokolün yerini alması ile birlikte önce çelenkler anıta sunuldu ardından saat  09:04:59 da iki dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Törenin tamamlanması ardından Protokol Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen tören devamına geçerken, alanda kalan kalabalık saatlerce Ata`sının önünden ayrılmadı.

Bandırmalıların önemli bir çoğunluğu beraberinde getirdiği çiçekleri Ata`nın anıtına bırakırken kendi saygı duruşunu gerçekleştirdi.

SALON TÖRENİ

10 Kasım Büyük Kurtarıcı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün aramızdan ebediyete ayrılışının 75. yıl töreni Barış Manço Kültür merkezindeki salon programı ile sürdü.

Salondaki etkinlikte öncelikle yıl içinde Kültür, sanat ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödül ve taltif yöreni yapıldı.

Salon programı daha sonra Kemal Pireci Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Oratorya ile devam etti.

CHP den ALTARNETİF KUTLAMA

10 Kasım, Cumhuriyetimizin kurucusu, varlığımızın teminatı büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk`ü anma ve onun fikirlerini anma programı tören yönetmeliklerindeki resmi mevzuat dışında Halk ve tarafından olduğu gibi kurduğu CHP tarafından da anıldı.

CHP Bandırma ilçe örgütü saat 10.30 da alanda toplanarak kendi anmasını gerçekleştirdi.

CHP  Anıt`a parti çelenk `ini sunması ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Ardından kürsüye gelen CHP ilçe Başkanı günün önem ve mahiyetini içeren bir konuşma yaptı.

CHP Başkanı Atatürk`ün kısa yaşamına sığdırdığı kurtuluş mücadelesi ve devrimleri ile genç Cumhuriyetin hedefini belirlediğini, bugün genç Türkiye Cumhuriyetinin onur gösterdiği hedef ve fikirleri ışığında ilelebet var olacağını vurguladı.

 

 



  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu