İbrahim Dürmüş’ün meclis üyeliği düştü

 İbrahim Dürmüş’ün meclis üyeliği düştü

AKP’li İbrahim Dürmüş'ün Belediye Meclis üyeliğinin düştüğü, Susurluk'ta çarşı-pazar karıştı.

Susurluk Belediye Meclisinin Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) üyesi İbrahim Dürmüş’ün meclis üyeliği, toplantılara devamsızlığı nedeniyle oy çokluğu ile düşürüldü. Olayı, AKP Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyarak tepki gösterdi.

İYİ Partili Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, aynı zamanda Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olan Dürmüş’ün, Susurluk Belediye Meclisi üyeliğinin düşmesiyle ilgili açıklama yaparak, “Bu oylamada ben, çekimser oy kullandım. Hangi partiden olursa olsun, Susurluk’a hizmet veren hiçbir meclis üyesinin üyeliğinin düşürülmesini istemem. Ancak ortada yasa ve yönetmeliklere aykırı bir durum olursa da yapacak bir şey kalmaz. Yine de karar hakkında ilgili bakanlığın görüşünü aldık. Konuyu mart ayında yapacağımız toplantıya bir kez daha getireceğiz” dedi.

Kesinlikle bir “siyasi kurnazlık” peşinde olmadıklarını vurgulayan Güney, “Üyeliği düşürülen meclis üyesi beni aile dostum, arkadaşım. Annesinin rahatsızlıkları var. Meclis üyesi arkadaşım, bir süre önce de Covid geçirdi. Ancak aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi bu arkadaşımızın, Büyükşehir Meclis toplantılarına eksiksiz katıldığı halde sık sık bizim toplantılarımıza katılmadığı da bir gerçek. Yine de bu konuda en insani kararı vereceğiz” diye konuştu.

Güney, bu olayı bahane ederek, sosyal medya üzerinden İYİ Parti’ye saldırılmasını asla kabul etmeyerek kınadığını belirtti.

İbrahim Durmuş’un Susurluk Belediye Meclis üyeliğinin düşmesiyle birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliğinin de sona ermesiyle bu göreve İYİ Parti’den Mehmet Çetin’in gelmesiyle meclisteki “Millet İttifakı”nın, “Cumhur İttifakı”na bir oyluk üstünlük sağlayacak olması olayın diğer önemli boyutunu oluşturuyor.

TEKNOLOJİK SERA

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, ilçenin Ilıca Boğazı bölgesinde, Kepekler Mahallesi’nde, 128 dönümlük alanda kuracakları “teknolojik sera” hakkında da bilgi verdi. Güney, 15 Mart’ta ihalesi yapılacak serada doğal üretim gerçekleştirileceğini, ihalenin naklen yayınlanacağını açıkladı. ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı