IWS Çizgi Sanat Merkezinde anlamlı açılış

 IWS Çizgi Sanat Merkezinde anlamlı açılış

Dünyaca Ünlü Suluboya Fırça Maestrosu Atanur DOĞAN, Bandırma IWS Çizgi Sanat Merkezinde genç yeteneklere sufle verdi.

Dünyaca Ünlü Suluboya Fırça Maestrosu Atanur DOĞAN'ın katılımı ile yeni çalışma dönemine yelken açan Bandırma IWS Çizgi Sanat Merkezi sulu boya'da geleceğin fırça maestrolarına rota çizdi.

IWS (Uluslararası Suluboya Topluluğu) üyesi olan Çizgi Sanat Merkezi, Kanada'da yaşayan, IWS kurucusu ve Başkanı Profesyonel Suluboya sanatçısı-Eğitmen Atanur Doğan'ın katılımı ile Suluboya Workshop hazırladı.

Suluboya sanatına merak duyan kursiyerlerin katılımı ile gerçekleşen çizin safarisi sonrası tüm kursiyerlerin katılımı ile IWS Çizgi Sanat  Merkezinin açılışı yapıldı. Açılışın onur konuğu Atanur Doğan'a katkı ve katılımlarından dolayı bir buket çiçek ve plaket takdimi yapan Bandırma ADD şubesi Başkanı Serdar Polat, sanat ve sanatçı ruhuna hitap eden IWS Çizgi sanat merkezi yöneticileri Aynur & Emrah Ergen'in son derece başarılı alanda, sanatlarını gelecek nesillere aktarma noktasında oluşturdukları plato'nun Bandırma adına kazanç olduğunu söyledi.

Pandemi döneminde Bandırma’mız önemli ve güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 

Dünyanın sanat organizasyonlarından en önemlilerinden biri olan, 110 farklı ülkede branşlarıyla etkinlikler yapan, IWS (Uluslararası Suluboya Derneği), bir kurumunu daha genç sanatçı çift Aynur Ergen ve Emrah Ergen’in kurduğu IWS Çizgi Sanat Merkezi ile  Bandıramaya kazandırdı. 

Bugün IWS bünyesinde açılışı tekrar gerçekleştirilen IWS Çizgi Sanat Merkezi’nib merkezin önemli bir konuğu vardı. Dünyanın en iyi 5 portre sanatçısından biri olarak seçilerek ödül alan, IWS (Uluslararası Suluboya Derneği)’nin kurucusu ve Dünya Başkanı, Kanada’da yaşayan Türk-Kanadalı sanatçı Atanur Doğan’ı davet ederek canlı suluboya şov, Workshop etkinliği ve açışım merasimini gerçekleştirdi. 

Bandırmalı Resim öğretmenleri ve sanatseverler gösteriye yoğun ilgi gösterirler. Açılışta konuşma yapan ünlü sanatçı Atanur Doğan, Bandırma’da gördüğü yoğun ilgiden memnun kaldığını, özellikle ADD’nin sanat etkinliklerine gösterilen duyarlılığından ve Bandırma Belediyesinin de sanat etkinliklerine verdiği destekten haberdar olduğunu, Bandırma’nın IWS Çizgi Sanat Merkezi koordinasyonuyla dünya standartlarına erişen festivallere ev sahipliği yapabilecek ve bu festivalleri gerçekleştirebilecek potansiyelde bir şehir olduğunu, Ululsararası bir resim festivali yapılması halinde kendilerinin de IWS (Uluslararsı Suluboya Derneği) olarak böyle bir organizasyonu organize etmede tam destek vereceklerini, dünya sanatçılarını Bandırmaya getirmekten büyük onur ve mutluluk duyacaklarını söyledi.

Bunun İÇİN 2022 yılında İstanbul ve İzmirde; İzmir Büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer ve Şişli Belediye başkanı Muammer Keskin ortaklığında  gerçekleştirilecek iki ayaklı festivalin 3. Ayağı olarak Kültür Ve sanat şehri Bandırma’nın olacağını ve bu şehrin de katılımıyla stratejik olarak çok isabetli bir karar verileceğini, bu organizasyonun aynı zamanda ülkemiz ve Bandırma’nın tanıtımında da büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi. 

son olarak IWS Kurucu ve dünya başkanı Atanur doğan ; IWS çizgi sanat Merkezinin çalışma programını, disiplinini ve dünya strandartlarına uygunluğunu beğendiğini ve bu sebeplerden dolayı bu kurumu bünyelerinde bulundurmak ve birlikte çalışmak istediklerini dile getirdi. Bandırma’nın yüksek sanat potansiyelinden etkinlendiğini de sık sık dile getiren Atanur Doğan, bu daveti almaktan bu güzel şehirde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. 

Atanur doğan canlı suluboya gösterisi ve Workshop etkinliğine katılan öğretmen öğrenci ve sanatseverler bu çalışmayla çok şey öğrendiklerini , yeni Workshoplara katılmak için sabırsızlıkla beklediklerini söylediler ve Worhshop da kısa sürede ürettikleri eserleri ile objektiflere poz verdiler



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı