Jeo Fizik Prof. Dr. Nazikoğlu, Bandırma’da

 Jeo Fizik Prof. Dr. Nazikoğlu, Bandırma’da

Bandırmalı emekli Jeo Fizik Prof. Dr. Zekai Nazikoğlu, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

Bandırmalı emekli Jeo Fizik Prof. Dr. Zekai Nazikoğlu, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

Yıllardır ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan Nazikoğlu, ziyaret için kız kardeşinin yanına geldiği Bandırma’da, eski dost ve arkadaşlarını görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

1966 yılından beri Amerika’da yaşadığına işaret eden Nazikoğlu, bu ülkedeki üniversitede jeoloji, yeni matematik ve istatistik derslerine girdiğini, halen şirketleri bulunduğunu ve müteahhitlik de yaptığını vurguladı.

1973 yılında bulunduğu Türkiye’de Jeofizikçiler Derneği başkanlığını yürütüp, Başbakan Bülent Ecevit’in isteği üzerine bir ekiple enerji politikaları çalışmalarında bulunduğunu vurgulayan Nazikoğlu, “Bu arada ‘Kıta Sahanlığı’ konusunda da çalışmalar gerçekleştiğine işaret etti. Nazikoğlu, “O dönemlerde Türkiye’nin en haklı olduğu konulardan biri de Kıta Sahanlığı’dır” dedi.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Bandırma’da bitirdiğini, daha sonra İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nden mezun olduğunu, bir süre Etibank bünyesinde görev yaptığını belirten Nazikoğlu, “Lise yıllarımda çok kaliteli öğretmenlerim vardı” diye konuştu.

Gençlik yıllarında, Bandırma’nın amatör futbol takımlarından Çelikspor’da, orta alanda forma giydiğini vurgulayan Nazikoğlu, “O yıllarda Marmara ve İdmanyurdu takımları arasında büyük rekabet vardı” dedi.  ÖNDER BALIKÇI



Şaban Artar
31.12.2023 17:58:09
Hocamızı her alanda çok kaliteli buldum.belki birgün karşılaşırız..

Anahtar Kelimeler: Fizik . . Nazikoğlu Bandırma’
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı