KAPALI PAZAR YERİ İHALESİ YAPILDI

 KAPALI PAZAR YERİ İHALESİ YAPILDI

Kapalı Pazar Yeri Projesi'nin ihalesi yapıldı. Belediye Meclis Salonunda yapılan ihalede 9 firma teklif verdi.

Kentimizin önemli projelerinin başında gelen Kapalı Pazar Yeri Projesi’nin ihalesi yapıldı. Belediye Meclis Salonunda yapılan ihalede 9 firma teklif verdi. İhale öncesinde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dursun Mirza, katılımcı firmalara teşekkür ederek ihalenin kentimize hayırlı olmasını diledi.

Bandırma’da uzun yıllar ihtiyaç olarak nitelendirilen Yeni Kapalı Pazar Yeri Projesi için çok önemli bir dönüm noktası olan projenin yapım ihalesi,  Belediye Meclis salonunda 9 firmanın kapalı zarf usulü verdiği teklifle yapıldı. İhale komisyonu üyelerince kapalı zarfta verilen teklifler ve belgeler tek tek incelendi. İncelme sırasında firmaların vermiş olduğu teklifler açıklanarak katılımcı firmalara duyuruldu. Bundan sonraki aşamada teslim edilen belgelerin inceleneceği ve gerekli açıklamanın bu incelemenin ardından yapılacağı belirtildi.

İhale öncesinde kısa bir konuşma yapan Başkan Mirza, bu projenin Bandırma için önemli bir proje olduğunu, yoğun uğraşlar sonucunda bu süreci ihale aşamasına getirdiklerini söyledi. Mirza, katılımcı firmalara ve emeği geçen komisyon üyelerine teşekkür etti.

Mirza: “Öncelikle tüm katılımcılarımıza hoş geldiniz demek istiyorum. Gördüğünüz gibi bugün kapalı Pazar yeri projemizin ihalesini yapıyoruz. Bütün kamuoyunun da bildiği gibi kapalı Pazar yeri Bandırma’nın uzun yıllar beklediği bir projedir. Görüldüğü gibi ihalemiz açık ve şeffaf bir şekilde yapılıyor. Bu noktada bu projemizin ihale aşamasında gelinceye kadar emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca siz katılan değerli firmalarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Umuyorum ki kısa sürede olumlu bir şekilde sonuçlanır ve halkımızda uzun yıllar beklediği projeye kavuşmuş olur. Bandırmamıza tekrar hayırlı olsun” dedi.

Öte yandan 23 Ağustos tarihinde geçici şekilde eski yerinde kurulacak olan Cumartesi pazarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Mirza, buradaki parsellerle ilgili kuraların çekildiğini tezgah açmak isteyen esnafımızın yerini Belediyemizden öğrenerek tezgahlarını açabileceklerini söyledi. Mirza: “23 Ağustos Cumartesi günü Pazar yerimiz eski cumartesi pazarında kurulacak. Daha önce komisyonumuz tarafından belirlenen yerler sebze ve meyvecilere, ayakkabıcılara, tuhafiyecilere ve bakkallara verilecek. Kuralarımız çekildi.  Hak sahibi bütün arkadaşlarımız kurada kendilerine çıkan yerlerini belediyemiz internet sitesinden ve ilgili birimimizden öğrenerek cumartesi pazarındaki yerlerine 23 Ağustos tarihinde tezgahlarını kurup çalışabilirler” dedi. Başkan Mirza konuşmasının ardından ihale başlamadan salondan ayrıldı.

GEÇİCİ PAZAR YERİ KURALARI ÇEKİLDİ

Geçici olarak İhsaniye ve Günaydın Mahallelerindeki eski yerinde kurulacak olan Cumartesi Pazarında pazarcı esnafının hangi parselde kime ait olacağını belirleyecek kura çekiminin ilk aşaması yapıldı.

Belediye Meclis salonunda saat 09.00’da başlayan kura çekiminde ilk olarak Meyve, Sebze ve Balıkçı esnafının yerleri belirlendi. Arından Bakkallar ve Bayiiler Odası esnafının yerleri belirlendi. Kura çekiminin ardından oluşan parsel listesi belediyemiz internet sitesinden yayınlanacaktır.  

 

 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli