Müftü Çetin`` Kurban Bayramı birlik ve paylaşmaktır``

 Müftü Çetin`` Kurban Bayramı birlik ve paylaşmaktır``

İlçe Müftüsü Cahit Çetin Kurban Bayramı dolayısı ile yaptığı yazılı açıklamada Kurban Bayramının Birlik ve Paylaşma ile Allah`a yaklaşma bayramı olduğunu söyledi.

Yüce Rabbimizin bizlere hediyesi olan bayramlarımız Müslüman alemini birleştiren, mutlu, neşeli kılan müstesna günlerdir. Bayramlar dirliğimizi birliliğimizi pekiştirir. Komşu akraba ziyaretleri yapılan, büyük küçük gönüller kazanılan bayramlar toplumun canlanmasını sağlar. Bireylerin topyekûn rehabilite edilmesine ve huzur bulmasına vesilesidir.

 Bu kutlu günler dostların buluşması, dostlukların pekişmesi, sevgi, saygı, merhamet ve yardımlaşma duygularının yaşama dökülmesiyle güzelleşir. Bu sebeple bayramımız dargınlıkların son bulduğu, özlemlerin giderildiği, fakir ve muhtaçların unutulmayıp sevindirildiği bir bayram olsun.

            İdrak edeceğimiz kurban bayramının ayrı bir yeri ve önemi daha vardır. “yaklaşmak, Allah`a yakınlaşmaya vesile olan şey” anlamına gelen Kurban, İnsanın Rabbine yakınlaşmasını ifade eder. Kulun rabbine yaklaşmasının ise bir şartı vardır. Bu şart, Allah için bazen verilen nimeti, mal-mülkü, bazen zamanı, emeği, ömrü, bazen ise canı feda etmektir. Nitekim kurban ibadetinin menşei Hz. İbrahim(as)’in oğlu Hz. İsmail(as)’i Allahın emri üzere, Allah için kurban etme girişimiyle başlar. Kurban kulun Allah’ın rızasına, isteğine kendisini adaması anlamlarını taşır. Hz. İbrahim(as)’in biricik oğlunu kurban etmesi Kura’nın ifadesiyle, bu adanmışlığı anlatan bir ‘imtihandır’. Bizler de kurban bayramlarında Bu iki peygamberin Rabbine olan tevekkül ve teslimiyetini, fedakârlıklarını tefekkür etmeliyiz. Her bayram, üzerine Allahın ismi anılan bir canlının kurban edilmesinin manası, insanın feda ederek Allaha yakınlaşabilme eğitimini almasıdır.

Kutlu yolcuların Kâbe’ye ulaştıkları, milyonların duaya el açtığı şu mübarek günlerde, Kurban Bayramımızın vatanımız, milletimiz için huzura, barışa, birlik ve beraberliğimizin devamına vesile olmasını diler, nice bayramlara sağlık, afiyet içinde ulaşmayı Yüce Allahtan niyaz ederim.

    Cahit ÇETİN

Bandırma Müftüsü



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli