Nar`ın gizemi de çözüldü

 Nar`ın gizemi de çözüldü

NAR`ı taneleme makinesi icat edildi.

Nazillinin tanınmış yenilik arayıcısı, sanayicilerinden, Saninter Sanat Metal Ltd. Şti. nin sahibi Mehmet Kızılaslan tarafından bir ilk daha gerçekleştirildi.

Bir Nar bahçesi sahibi, Korhan Özmenlikan tarafından, böyle bir makineyi yapıp yapamayacağı sorulan, sanayici Mehmet Kızılaslan bir haftalık bir yoğun arge çalışması sonucunda, Nar ekşicilerinin, Nar suyu fabrikacılarının ihtiyacı olan makineyi gerçekleştirdi.   

Nasadan ödül almış bir Hindistanlı bilim adamının makinesinin sadece dış görünüşünün resminden, esinlenerek gerçekleştirilen makine, gıda nizamnamelerine uygun olarak,  artık Nazillide üretilebiliyor.

Yine Meyve suyu fabrikalarının ihtiyacı olan dev Nar Taneleme ve Nar suyu sıkma makineleri sipariş halinde artık Nazilli de üretilebilecek.

Bilindiği üzere Kabuğu ile birlikte sıkılan narın suyunda, kabuktan geçen kekremsi bir tat oluşmaktadır. İşte bu kekremsi tadın meyve suyuna geçmemesi için, narın tanelendikten sonra preslenmesi gerekmektedir.

Narı tek,tek elde tanelemenin zorluğu nar tüketimini de olumsuz yönde etkilemekteydi. Bu nedenle olsa gerek üreticiler, narın para etmediğini söylemektedirler. Artık nar para edecek.

Diğer taraftan Nazillimizin ve Ege bölgesinin en önemli damak zevklerinden birisi olan Nar Ekşisi imalatçılarının da işine yarayacak olan bu makine ve benzerleri Çinden ithal edilmekteydi.

Mehmet Kızılaslan, Hatay bölgesinde iki imalatçının, daha büyük tiplerini yaptığı makineyi, Ege bölgesinin ilk ve Türkiye nin üçüncü imalatçısı olarak imal ettiklerini söyledi.

İleriki aşamada Türkiye geneline tanelenmiş nar ve nar suyu satış reyonlarıyla işsiz gençlerin 3000 TL gibi bir parayla iş sahibi olabilecekleri bir girişimde daha bulunacaklarını söyleyen Mehmet Kızılaslan, aynı reyonda, Bardakta, çeşitli soslarla, taze Nar tanesi, Taze sıkılmış Nar suyu ve Üzüm suyu satılabileceğini belirtti.

Artık gazlı içecekler yerine ve ne olduğu belirsiz enerji içecekleri yerine Nar suyu ve üzüm suyu içilebileceğini belirten, Kızılaslan Bunların satış reyonlarının da, birçok işsiz gencimize iş kaynağı olacağını söyledi. 

                                             

      



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli