Nihayet Erdek’i hatırladı

 Nihayet Erdek’i hatırladı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel, Erdek Belediyesi’nde

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bir yılı aşkın görev süresi içinde nihayet Erdek Belediyesi’ni ziyaret etti.

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, belediye meclis üyelerinden bazılarını da hazır bulunduğu görüşme sırasında Yılmaz’a, Erdek’in acil ihtiyaçları konusunda bilgiler verdi. Sarı, Erdek’in öncelikle bir çevre yoluna ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Eğer çevre yolu yapılırsa tırlar ve kamyonlar, limana giderken şehir içine girmezler. Böylece şehir içi trafik rahatlar” dedi.

Sarı, Erdek-İlhanlar arasındaki 1,5 kilometrelik bir yolun yapılarak bir viyadükle bağlanmasının yeterli olacağını vurgulayarak, “Kamulaştırılması yapılmış, dolguya bile gerek duyulmayan bu yol, Köy Hizmetleri’nden karayollarına geçti. 1,5 kilometrelik bu otoyol yapılarak viyadükle bağlanabilir. Ancak bu kadar pratik bir çözüm varken ne yazık ki, 4,5 kilometrelik yeni bir çevre yolu gündemde bulunuyor. Bu 4,5 kilometrelik yolun yapılması için en az 50 bin zeytin ağacı kesilir. Kamulaştırma gerekir. Bu kadar büyük harcamaya gerek yoktur. 18 uygulamasından da geçen 1,5 kilometrelik bu yolun yapılması yeterlidir” dedi.

Sarı, ayrıca Erdek’in bir de yat limanına gereksinim duyduğunu belirtti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bu konuları yeniden görüşmek için cuma günü Erdek’e bir kez daha geleceğini belirtti.

SARI: “ZİYARETTEN MUTLU OLDUM”

Yılmaz’ın ayrılmasından sonra “Bandırma Manşet”e bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirirken, şöyle konuştu:

“Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Bey, daha önce birçok kez Erdek’e gelmesine karşın belediyemizi ziyaret etmemişti. Ben de siz medya mensupları aracılığıyla bu konuda kendisine serzenişlerde bulunmuştum. Spontone de gelişmiş olsa ve gelişinden yarım saat önce haberimiz bulunsa da ziyaretten mutluluk duydum. Bilindiği gibi Büyükşehir Belediye yasasına göre altyapı ve ulaşım hizmetleri Büyükşehir’in yetki ve sorumluluğunda bulunuyor. Büyükşehir olmadan bu hizmetler gerçekleşemez. Eğer Balıkesir’i 10 numara bir şehir durumuna getireceksek, bu ancak Büyükşehir Belediyesi ile tüm ilçelerin hizmet için kenetlenmesinden geçer.”



Anahtar Kelimeler: Nihayet Erdek’ hatırladı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli