Panç: “Üzüntü verici bir olay”

 Panç: “Üzüntü verici bir olay”

CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç: "Ocaklar'da yaşanan olay gerçekten üzüntü verici ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, “Ocaklar Mahallesi İlkokulu’na hediye ettiğimiz iki bilgisayarın iadesinin istenmesi üzüntü vericidir” dedi.

Çocukların eğitimine katkı sağlamanın herkesin görevi olduğuna dikkati çeken Panç, şunları söyledi:

“CHP Erdek İlçe Başkanımız Hale Tuna, bize başvurarak, Ocaklar Mahallesi Muhtarı Gökhan Yorak’ın, mahallerindeki ilkokul için iki adet bilgisayar ihtiyacı olduğunu kendilerine ilettiğini, parti olarak olanaklarının yetersizliği nedeniyle bunu yerine getiremediklerini belirterek, bizden destek istedi. Biz de, bu iki bilgisayarı alarak, muhtarımız aracılığıyla okula teslimini sağladık. Sonradan, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’un talimatıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz aracılığıyla bu bilgisayarların iadesinin istendiğini öğrendik. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Kaldı ki, okulların ihtiyaçlarının sağlanması görevi devletin ve özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’nındır. Ancak Bakanlık, bu ihtiyaçları giderememektedir. Öyleyse eğitime destek vermek isteyen kişi, kurum ve kuruluşlara engel olmak yerine sahip çıkılmalı, destek verilmelidir. Bize, bu davranışımız için teşekkür edilmesi gerekirken, olayın getirildiği nokta ibret verici ve düşündürücüdür. Tabii ki bu olayın siyasi kaygılar ve şahsi koltuk sevdalarından kaynaklandığını biliyoruz ve üzülüyoruz.”

CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, Ocaklar Mahallesi Muhtarı Gökhan Yorak’ın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, aslında gerçek olan bu olayı yalanlama çabasının da kabul edilemeyeceğine işaret ederek, “Oysa muhtarlar, seçimle gelen bir kişilerdir. Bugün var olup, sonra ayrılacak olan atanmışlardan korkmayarak, doğrunun yanında dimdik durmaları gerekir” dedi.



Anahtar Kelimeler: : “Üzüntü verici
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli