Paşa, terfi etti.

 Paşa, terfi etti.

Şampiyonluk finalinde Gündoğan Çeltikspor'u 1-0 yenen Paşaçiftlikspor, Şampiyonluk kupasını kazanarak 1. Kümeye terfi etti.


Paşaçiftlikspor 1- 0 Gündoğan Ç. spor paylaşan: zeki-karadeniz

Bandırma Sanayi Arena stadı son yılların en heyecanlı karşılaşmasına tanık oldu. Bir tarafta 2 puan farkla lider Paşaçiftlikspor, diğer tarafta bu karşılaşmayı kazandığı takdirde şampiyon olup bir üst lige terfi bekleyen Gündoğan Çeltikspor.

Ligin ilk devresinde Sarıköy’de oynanan karşılaşmayı 3-1 kazanan Gündoğan Çeltik Bandırma’daki rövanşı da almak için taraftarıyla geldiği Sanayi Arena’da umduğunu bulamadı.

Stat. Sanayi Arena

Hakemler; Sezer Tuna *** Emrah Aztekin *** Cezmi Nalça ***

Paşaçiftlikspor: 1-Ahmet *** 2-Gökhan *** 3-Önder *** 4-Osman *** 5-Emre *** 6-Fahri *** 7-Durdu *** 8-Mete *** (18-Serdar**) 9-Hüseyin ***(15- Gökhan**) 10-İrfan **** 11-Hasan ***

Antrenör: A. Levent Yazgan

Gündoğan Çeltikspor: 1-Kadir ** 2- Topçu** (13-Mehmet**)  3-Aykut ** 4- Selim ** 5-Fuat ** 6- Fatih** 7- Mücahit Melih ** 8- Hakan Genç ** (17- Melih **) 9- Gürkan ** 10- Fahrettin ** 11-Ekrem

Antrenör: Soner Çetin

Gol: Dk. 57 İrfan (Paşaçiftlik)

2. Amatör kümede son yılların en çekişmeli ligi yaşandı. Finale yaklaştıkça artan heyecan gruptan önce Marmara’yı ardından Tuzakçı’yı kopardı.

Paşaçiftlik ile Karşıyaka’nın zirve yarışına her iki ekibi de yenen Gündoğan’da eklenince zirvede rekabet son dakikaya kadar sürdü.

Önceki hafta Karşıyaka’yı 1-0 yenen Gündoğan mavi beyazlı ekibi yarıştan kopartırken, ligin son haftası oynayacağı Paşaçiftlikspor ile

Şampiyonluk finali için karşı karşıya kaldı.

Bugün saat 17.00 deki karşılaşma her iki takım için büyük önem arzediyordu. Paşaçiftlik’e beraberlik yeterken, Gündoğan’a 3 puan gerekiyordu.

Karşılaşmanın önemini bilen bölge Sezer Tuna, Emrah Aztekin ve Cezmi Nakça gibi önemli triyoyu bu karşılaşmaya görevlendirdi.

Maç çok yüksek atmosferde başladı. Sanayi arenayı çevreleyen tel örgünün her bir noktası fanatik taraftar grupları ile kaplıydı.

Heyecan sadece oyun alanının içinde değil oyun alanı dışında da yüksekti.

Gündoğan ligdeki iki zorlu rakibini de yenmiş olmanın üstünlüğü ile çıktığı sahada topa basan ve oyun kuran taraf oldu.

Paşaçiftlik zaman zaman çaldığı toplarla yarı alanı geçse de skora yansıyacak veya nota alınacak tehlike yaratılmadı.

İlk 45 dakika golsüz sona erdi.

İkinci yarıya daha hızlı ve sert başlayan taraf Gündoğan oldu. Gündoğan kanatlarda girdiği rakip yarı alanda uzun toplarla kaleyi yoklarken 47. Dakikada duran topların korkulu rüyası Fahrettin yine sert vurdu ancak Paşaçiftlik Kalecisi Ahmet iki hamlede meşin yuvarlağı bloke etti.

Dakikalar 57 yi gösteriyordu, zaman azaldıksa Gündoğan oyun disiplininden kopmaya başladı. Nitekim çaprazdan gelen orta ile ceza alanının ters köşesinde buluşan tecrübeli krampon İrfan affetmedi.

İrfan’ın plasesi Gündoğan kalecisi Kadir’in parmakları ucundan ağlarla buluşurken Paşa büyük bir avantaj yakaladı.

Bu dakikadan sonra oyun daha da gerildi. Gündoğan zaman çalan paşa oyuncularına karşı fiziki harekette bulunmaya başladı.

Nitekim 86 dakikada sarı kartı bulunan Fahrettin, yerde kalan kaleci Ahmet’in kolundan tutup sürüklemeye kalkınca Sezer Tuna’nın tereddütsüz kırmızı kartını gördü.

Son anlarını 10 kişi oynayan Gündoğan kaleci Kadir dahil tüm hatları ile rakip ceza alanı önünde topu tutmak istemesi, sonuca etkisi olmadı ancak bu tehlikeli çıkışlar zaman zaman Paşa’ya kontratak şansı verdi ancak paşa’da bu pozisyonları değerlendiremedi.

Sezer Tuna’nın 90 dakikayı bitiren düdüğü çaldığında Kupanın sahibi ligi 5 puan farkla noktalayan Paşaçiftlik’in olurken, Şampiyonluğu son 90 dakikada yediği tek golle kaybeden Gündoğan Çeltikspor Sezer Tuna’ya sitemle sahayı terk etti.

 

 

 

 

 

 

 

 



Edincix
3.06.2014 11:10:24
Paşaçiflik sporun şampiyonluğu hayırlı uğurlu olsun. Bütün futbolcu arkadaşları tebrik ederiz. Bu arada Gündoğan çeltik taraftarının nekadar pislik ve çirkef oldunu amatör futbol oynayan herkez bilir bu maç sayesinde bilmeyen kalmadı ve anlaşıldıki 1.amatöre yakışmayan bir kulüptür SAYGILAR

gardiyanlar
3.06.2014 18:47:01
TEBRİKLER...

Şampiyonuz
4.06.2014 16:55:20
Tarihimizdeki ilk kupamızı kazandık herkese çok teşekkür ediyoruz diğer takımlara da başalılar diliyoruz seneye görüşmek üzere

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı