REFLEKTÖRLÜ YELEK DAĞITILDI

 REFLEKTÖRLÜ YELEK DAĞITILDI

MANYAS`daki KOYUNCULUK SEMİNERİNDE ÜRETİCİLERE REFLEKTÖRLÜ YELEK DAĞITILDI

  Süleyman Özaydın                                   MANYAS     

        Manyas Gıda,Tarım,Hayvancılık ilçe Müdürlüğü ve Bandırma Merinos Koyunculuk Araştırma İstasyonu  tarafından Belediye çok amaçlı salonunda koyun üreticileri için düzenlenen seminere çok sayıda üretici katıldı.

Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, Belediye Başkanı Hasan Kahraman, Balıkesir Gıda,Tarım,Hayvancılık İl Müdür yardımcısı Dr. İbrahim Çetin, İGM üyesi Serdar Erçel,Balıkesir Koyun, Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Atbakan ile Süt Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Karaman`ın da katıldığı seminerde konuşan Gıda, Tarım, Hayvancılık ilçe Müdürü Dilek Işıktaş,Manyas`ta küçükbaş hayvancılığı ıslah projesi kapsamında koyun, keçi üretici birliği üyesi 84 kişiye 94.600 TL. tutarında damızlık merinos koçu verildiğini belirtti.

İL Müdür Yardımcısı Çetin ise amaçlarının az yağlı, daha fazla et veren koyun ırkını geliştirmek olduğunu söylerken, Kaymakam Erdem`de projenin hayırlı olmasını diledi.

Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürü Mustakim Bayram, 54 personel ile çalışmalarını yürüttüklerini, 4130 koyun ve 224 adet mandanın bulunduğu istasyonda amaçlarının yerli gen ırklarını korumak olduğunu açıkladı.

Zir. Yük. Müh. Orhan Karadağ ıslah, Dr. Hülya Hanoğlu ise beslenme ve yetiştirme konularında üreticilere sunum yaptılar. Seminer sonrası Balıkesir Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği tarafından alınan 500 adet reflektörlü yelek üreticilere dağıtıldı. 

 



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli