Sakaryaspor : 1 - Etispor : 2

 Sakaryaspor : 1 - Etispor : 2

Yağmur Etispor`a Bereketli geldi.




...Hafta sonu etkili olan aşırı yağışlar Süper Amatör Ligin 17`nci haftasını olumsuz yönde etkilerken Etispor'a 3 puan bereketi getirdi.


Gömeç Belediyespor ve İl Özel İdarespor`un ligden çekilmeleri nedeniyle Adaspor ve Yenisanayispor`un oynamadan kazandığı ligin 17`nci haftasına aşırı yağışlar nedeniyle ertelenen karşılaşmalar damga vurdu. 26 Ocak 2013 Cumartesi günü oynanması gereken 3 karşılaşmadan ikisi ve 27 Ocak 2013 Pazar günü oynanması gereken 2 karşılaşmadan biri aşırı yağışlar nedeniyle zeminin futbol oynamaya elverişli olmaması nedeniyle oynanamayarak ileri bir tarihe ertelendi.



Ligin ikinci yarısında oynadığı 3 karşılaşmadan 2 mağlubiyet ve 1 beraberlikle  ayrılıp önemli puan kayıpları yaşayarak düşme korkusunu hissetmeye başlayan Etispor, ligin 17`nci haftasında ligde kalma mücadelesi veren Sakaryaspor ile Ayvalık Hüsnü Uğural Stadında karşı karşıya geldi.

Ahmet Ayaz, Doğan Ünsal ve Göktuğ Akbaş hakem üçlüsünün başarıyla yönettiği karşılaşmanın ilk yarısında üstün bir oyun sergileyen Etispor ileri uç oyuncuları yakaladıkları pozisyonları bir türlü gole çeviremedi. İlk yarının sonlarına doğru Etispor defansının arkasına doğru derinlemesine atılan topla buluşan Selim karşı karşıya kaldığı kaleci Ahmet`in sağından topu ağlara göndererek takımını öne geçiren golü kaydedince karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile kapandı.



Etispor ikinci yarının ilk dakikalarından itibaren rakibi karşısında baskısını arttırdı. Nitekim karşılaşmanın 50 dakikasında kazanılan korner atışı sonrası kafalardan sekerek arka direkte bulunan Çağın, önüne düşen topu ağlara göndererek Etispor'a beraberliği getiren gölü kaydetti. 1-1

Skor 1-1`e geldikten sonra her iki takım da sürekli gol arayışı içerisinde olmasına rağmen bir türlü üstünlük getirecek gole ulaşamayınca sinirler gerildi. Sinirler gerildikçe oyunda sertleşmeler başladı. Karşılaşmanın 74`üncü dakikasında Sakaryaspor`dan Ali ikinci sarı kartı görerek kartın rengi kırmızıya dönünce takımını 10 kişi bıraktı.



Etispor, bu dakikadan sonra 10 kişi kalan rakibinin üzerine daha da baskılı giderek sürekli gol aramaya başladı. Dakikalar 87`yi gösterdiğinde ceza sahası yayı üzerinde kazanılan serbest vuruşu kullanan Semih, topu 90 diye tabir edilen köşeden ağlarla buluşturarak 6 puan değerindeki bu zorlu mücadelenin skorunu belirledi. 1-2






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı