``SAKLA SAMANI GELİR TAYYİP ZAMANI``

 ``SAKLA SAMANI GELİR TAYYİP ZAMANI``

TBMM deki bütçe görüşmelerinde konuşan Balıkesir Milletvekili H.Ahmet Gümüş ``Bu Bütçe kimin bütçesi`` diye sordu.








CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, 31.10.2012`de Plan ve Bütçe Komisyonu toplantı salonunda yapılan bütçe görüşmelerinde söz alarak hükümetin hazırladığı bütçeyi değerlendirdi.


Hükümetin dünyanın ekonomik ve siyasi şartlarından habersiz bir şekilde bütçe hazırladığını ifade edenGÜMÜŞ, dünya konjonktürüne ilişkin bilgilendirici bir giriş yaptı. Dünyadaki makro ekonomik dengelerin iyi analiz edilmediğini ifade eden GÜMÜŞ, hükümetin büyümeden bahsettiğini ancak ne yazık ki halkın her geçen gün yoksullaştığını ifade etti. Özellikle tarım ve hayvancılığın bitme noktasında olduğunu ifade eden Balıkesir Milletvekili, saman fiyatlarının tahıl fiyatlarını geçtiğini söyleyerek, atasözünün `SAKLA SAMANI GELİR TAYYİP ZAMANI` haline geldiğini ifade etti.

Sözlerine bütçenin tanımını yaparak devam eden GÜMÜŞ, bütçeyi hazırlayanların halkın çıkarlarını gözeterek hareket etmediklerini ifade etti.

Hükümetin ekonomi politikalarının ciddi iflas sinyalleri verdiğini ifade eden GÜMÜŞ, vergi gelirlerinde adaletsiz uygulamaların artık had safhaya geldiğini belirtti. Hükümetin; bütçe açığı başarısızlığı, beklentini çok üzerinde gerçekleşen enflasyon oranı ve hayal kırıklığı olan büyüme oranı ile girilen zor dönemin faturasını çalışana, esnafa, çiftçiye kesme gayreti içinde olduğunu söyledi.

Haluk Ahmet GÜMÜŞ konuşmasında, 2013 yılı ile birlikte ciddi zamların ve vergi artışlarının kapıda olduğunu ve hükümetin bu zam politikası ile enflasyonu ve işsizliği düşürmesinin hayal olduğunu ifade etti.

Bütçe açığının özellikle Eylül ayında 4 misline çıktığını ifade eden GÜMÜŞ, bu durumun hatalı dış politika tercihleri sonucu girilen Suriye meselesinin bütçeye faturasından ibaret olduğunu ifade etti.

Haluk Ahmet GÜMÜŞ, sözlerini bütçenin halka karşı hazırlanmış olduğunu ifade ederek tamamladı.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false