"Sansür Yasası" AKP-MHP el birliği ile TBMM Gündemine geldi.

CHP ilçe Başkanaı Dr. Selim Panç, "Çıkarılan Yasa En Çok Yerel Gazeteleri Etkileyecek"

Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılında, seçimlere hazırlık yapıldığı bu günlerde apar topar hazırlanmış ve tek amacı halkın haber alma hakkına zincir vurmak olan "Sansür Yasası" AKP-MHP el birliği ile TBMM Gündemine geldi.

Yüz yıl önce özgürlük ve bağımsızlık için kararlar alan şanlı meclisimizde yüz yıl sonra bu yasakların tartışılıyor olması, malum iki partinin ülkemizde hangi anlayışı egemen kılmaya çalıştığını gözler önüne seriyor.

Çıkarılan Yasa En Çok Yerel Gazeteleri Etkileyecek

Özgür Basın ve bu anlayışla yayın yapan gazeteler Türkiye’nin sağduyusudur, özgür ve tarafsız haberciliğin teminatıdır.

Gazetelere,özellikle de yerel gazetelere darbe vurulmamalı ve mesleki mücadele veren gazeteciler cezalandırılmamalıdır.

Bu çıkartılan sansür yasasının tek amacı vardır; seçim öncesinde tamamen susmuş bir medya yaratmak ve ülkemizin kaynaklarının kimlerin cebine aktarıldığının duyulmasını engellemek.

Yasaya Göre İktidarın Söylediği Her Şey Doğru Bilgi, Yalanı Deşifre Etmek Suç Olacak

Sosyal medya ve gazetelere getirilen yeni düzenlemeye göre, iktidarın söylediği her şey doğru ve yalan olduğu sınanmaksızın doğru bilgi sayılacak. Eğer gazeteden veya sosyal medyadan iktidarın söylediği şeyin yalan veya yanlış olduğunu kanıtlasanız bile suçlu sayılacaksınız. 21. Yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti'ne sundukları Demokrasi tam olarak budur.

Bu yasaya göre gençler, işçi sınıfı, yoksullar, emekçiler, şiddet gören sağlık çalışanları, sanatçılar kendileri hakkında veya yaşamları hakkında dahi fikir beyan edemeyecek noktaya gelecekler.

Korku Duvarı Aşıldı

AKP ve MHP ne kadar çırpınırsa çırpınsın korku duvarı asılmış durumda... Kendi baskıcı ve otoriter rejimlerinden korkmayan halkı bu kez yasa ile korkutarak susturmayı hedefliyorlar. Sözde Gazetecilere "Siz de gereğini yaparsınız" diyen iktidar, gerçek gazetecilere de hapsi boylarsınız demek istiyor. Gençler düşüncesini söylemesin, bizim çizdiğimiz sınırlar dışında duş kurmasın diyor.

Seçime dikensiz yollarla, yaptıkları her hata, Türkiye'yi düşürdükleri ekonomik çukur konuşulmadan girmek istiyorlar...

Yasalarınızdan da sizden de korkmuyoruz.

İlk seçimde iktidar olduğumuzda halkın, gençlerin, kadınların ve gazetecilerin ayağına vurduğunuz bu kelepçeleri kırıp atacağız.

Özgür bir ülkeyi, herkesin eleştiri hakkını güvence altına alan bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz.               Dr. Selim Panç
                      CHP Bandırma İlçe Başkanı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı