Susurluk’ta 400 Milyonluk ponzi vurgunu!

 Susurluk’ta 400 Milyonluk ponzi vurgunu!

Borsada 'büyük para kazandıracağız' vaadiyle para toplayan şebekenin kurduğu tuzak, savcılığa yapılan şikâyet sonrası ortaya çıktı.

Susurluk’ta 400 Milyonluk ponzi vurgunu! Sadece bir kişi 10 Milyon kaptırdı.

Borsada 'büyük para kazandıracağız' vaadiyle para toplayan şebekenin kurduğu tuzak, savcılığa yapılan şikâyet sonrası ortaya çıktı.

Balıkesir’deki dev Ponzi oyunu, yüzlerce mağdurun şikâyetleri sonucu ortaya çıktı. Merkezinde Susurluk’un yer aldığı, Balıkesir merkez ve diğer ilçelerinde yüzlerce kişiden yatırımlarını borsada ve kriptoda değerlendirmek amacıyla para toplayan şebekeye toplamda 400 milyon lira kaptırdığı öğrenildi.

Volkan O adlı kişinin başını çektiği şebeke müşterilerine bankalardan kredi çektirip, hayvanlarını, araçlarını ve evlerini sattırdığı öğrenildi.

Türkiye’de binlerce kişinin mağdur olduğu Çiftlik Bank olayının bir benzeri Susurluk’ta yaşandı.

Volkan O’nun başını çektiği  Ö.T, Y. D, C.G., Ü.G, C.Ç, M.K, Ö,Ç’nin içinde yer aldığı şebekenin insanlardan yatırımlarını borsa ve kriptoda değerlendirip yüksek kazanç verme vaadiyle paralarını aldığı, belli bir süre ödeme yaptıktan sonra geri ödeme yapmadığı öğrenildi.

Sisteme giriş yapan kişilere ilk aylarda yüksek kar miktarları veren şebekenin, yaptığı düzenli ödemeler sonrasında müşteri portföyünü de genişlettiği bilgisine ulaşılırken vurgunun 400 milyon lirayı bulduğu belirtildi.

Şebekenin insanlardan parayı banka kredisi çektirterek ya da hayvanlarını, araçlarını ve evlerini sattırarak aldığı öğrenildi.

SADECE BİR KİŞİ 10 MİLYON LİRA YATIRMIŞ

Mağdurlar paralarını alamadıklarından dolayı Volkan O’nun Susurluk’taki işlerini takip eden bir kişiyi dövmesi sonrası konu yargıya taşındı.

Mağdurlar, kendilerini dolandırdığı gerekçesiyle V.O ve diğer kişilerden şikâyetçi olurken sistemde 400 kişinin mağdur olduğu ve her geçen gün şikâyetçi sayısının arttığı belirtildi.

Sadece bir iş insanın bir defada 10 milyonu aşkın bir tutarı Volkan O’ya verdiği bilgisine ulaşılırken doktorların, esnafların, çiftçilerin, müteahhitlerin, memurların sisteme yüklü tutarlarda para yatırdığı vurgulandı.

Öte yandan savcılığa şikâyette bulunanların yoğunlukta yüksek meblağlar yatıran kişiler olduğu belirtilirken, düşük miktarda para yatıran bir çok kişinin de şikâyette bulunmadığı öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: Susurluk’ Milyonluk ponzi vurgunu!
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false