TEKSÜT, YUNANİSTAN’DA A.E.K.’İ MAĞLUP ETTİ!..

 TEKSÜT, YUNANİSTAN’DA A.E.K.’İ MAĞLUP ETTİ!..

TEKSÜT Bandırma BK, Yunanistan’da konuk olduğu grup lideri A.E.K.’i 84-96 mağlup ederek çok önemli bir galibiyete imza attı.

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 11. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK, Yunanistan’da konuk olduğu grup lideri A.E.K.’i 84-96 mağlup ederek çok önemli bir galibiyete imza attı.

TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Jaime Smith, ŞehmusHazer, Tyler Kalinoski,IanHummerve Emanuel Terry beşi ile başladı. Mücadele karşılıklı sayılarla başladı. Bandırma ekibi hücumda Emanuel Terry ve Jaime Smith ile sayılar bulsa da 5. dakikayı12-9 geride geçti. Kalan bölümde IanHummer ve Emanuel Terry ile sayılarbulan TEKSÜT Bandırma BKilk çeyreği 20-21 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de her iki takım dengeli başladı. Hücumda sayı bulmakta zorlanmayan her iki ekipten ev sahibi İspanyol ekibi hücumlardaKeithLangford ve CharisGiannopoulosile sayılar üretirken, TEKSÜT Bandırma BK Alperen Şengün ve Furkan Haltalı’dan bulduğu sayılarla 15. dakikayı 37-33 geride geçti. Kalan bölümdeYeşil-Beyazlılar, hücumlarda ŞehmusHazerile sayılar üretirken savunmada ve hücumda vitesi arttırdı. Alperen Şengün ve ŞehmusHazer’in oyunu ile oyunda tekrar dengeyi kuran ve öne geçen TEKSÜT Bandırma BK, soyunma odasına da 42-47’lik skor avantajı ile önde girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf bu kez TEKSÜT Bandırma BK başladı. Hücumda ŞehmusHazerve Tyler Kalinoskiile sayılar üreten Bandırma ekibi 25. dakikayı52-60 önde geçti. Kalan bölümdesavunmada ve hücumda istediği oyunu sergileyen TEKSÜT Bandırma BK, final çeyreğine de 59-75 önde girdi.

Final çeyreğine iyi başlayantaraf ev sahibi ekip A.E.K. oldu. TEKSÜT Bandırma BK hücumlarda ŞehmusHazer ve Jaime Smith ile sayılar bulunca 35. dakikayı 73-82 önde geçti. Kalan bölümde hücumda ve savunmada istediği oyunu sergileyeme devam eden TEKSÜT Bandırma BK, karşılaşmadan da 84-96 galibiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK, FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 12. haftakarşılaşmasında Bandırma’da21 Ocak Salı günü saat 20.00’deajansspor.com internet sitesinden canlı olarak yayınlanacak mücadelede Almanya temsilcisi Rasta Vechta’yı konuk edecek.

TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir:

‘‘Maçın başından sonuna kadar harika bir basketbol oynadık.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘Bu zorlu deplasmana ritmimizi kaybederek gelmiştik. Üst üste dördüncü dış saha maçımızı oynadık. Bugün maçın başından sonuna kadar harika bir basketbol oynadık. Oyuna giren herkesten büyük katkı aldık. Takımımı tebrik ediyorum. A.E.K. çok iyi bir takım ve FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Final Four’un en büyük adaylarından biri. Onlara da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.’’ dedi.

            Bugün 23 sayı, 6 ribaund ve 6 asistlik performansı ile kariyer sayı rekoru kırarak galibiyete katkı veren ŞehmusHazerise şunları söyledi: ‘‘Buraya gelmeden önce Ligde ve Avrupa’da kötü bir periyot geçirdik. Bu galibiyet bizim Play-Off’lara kalmamız için çok önemliydi. Atina’da bu deplasmanda kazanmak oldukça zor. Bu galibiyeti aldığımız için çok mutluyum. Takım arkadaşlarımı galibiyetten ötürü kutluyorum.’’ dedi.

Maç:FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 11. Hafta Karşılaşması

Salon:OAKA Olympic IndoorHall, Atina-Yunanistan

Hakemler:SaverioLanzarini (İtalya), Martin Horozov (Bulgaristan), ValentinOliot (Fransa)

Periyotlar: 1P:20-212P:22-263P:17-274P:25-22MS:84-96

A.E.K.: CharisGiannopoulos 11 sayı; NikosGkikas 10 sayı, 5 asist; KeithLangford 27 sayı, 4 ribaund; JonasMaciulis 11 sayı, 3 ribaund; Kendrick Ray 10 sayı, 5 asist; MarioChalmers 8 sayı, 1 ribaund; Jerai Grant 7 sayı, 2 ribaund.

TEKSÜT Bandırma BK: Jaime Smith 19 sayı, 2 asist; ŞehmusHazer 23 sayı, 6 ribaund, 6 asist; Tyler Kalinoski 12 sayı 7 asist; Emanuel Terry 13 sayı, 11 ribaund; IanHummer 13 sayı, 5 ribaund; Furkan Haltali 6 sayı, 2 ribaund; Rıdvan Oncel 4 sayı; Alperen Şengün 6 sayı, 2 ribaund.



Anahtar Kelimeler: TEKSÜT YUNANİSTAN’ ...’ MAĞLUP !..
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli