Tunç Başaran belgeseli İstanbul’da

 Tunç Başaran belgeseli İstanbul’da

Türk sinemasının ünlü yönetmenlerinden Tunç Başaran’ın belgeseli İstanbul’da da gösterilecek.

Türk sinemasının ünlü yönetmenlerinden Tunç Başaran’ın belgeseli İstanbul’da da gösterilecek. Belgeselin gala gecesi İstanbul Beyoğlu Sineması’nda gösterileceği belirtildi.

Tunç Başaran belgeselini hazırlayan Bandırma Proajans Prodüksiyon yöneticileri Zeynep Bayraktutan ve Gökhan Kasapoğlu, şu bilgiyi verdiler:

“Bildiğiniz gibi, uzun yıllar Bandırma’da yaşayan ödüllü filmlerin yönetmeni Tunç Başaran belgeselini, Bandırma Belediyesi’nin sponsorluğunda hazırlamıştık. Bu belgeselin Bandırma galası, Tunç Başaran’ın vefat ettiği 18 Aralık 2023’te yapılmış ve büyük ilgi görmüştü. Bu belgeseli şimdi de 5 Nisan 2024 akşamı İstanbul’da izleteceğimiz için heyecanlı ve mutluyuz. İstanbul’daki galadan sonra Beyoğlu Sineması’nda, yönetmenliğini Tunç Başaran’ın yaptığı filmler bir hafta boyunca sinema sevenlerle buluşacak.”

CENNET KUŞLARI

Proajans, birçok başarılı yapıma imza atarken, bu arada Bandırma Ticaret Borsası’nın sponsorluğunda gerçekleştirdiği “Cennet Kuşları” belgeseli de çok beğenilmişti. Bayraktutan ve Kasapoğlu, Bandırma’ya bağlı Kuşcenneti ve Gölyaka kırsal mahallesindeki kadınlarla yapılan söyleşilerin de yer aldığı bu belgeselin çok beğenilmesiyle ilgili olarak, “Bu belgeselin ilgi görmesi ve beğenilmesi, içtenliğinden kaynaklanıyor” dediler.

KEV BELGESELİ

Proajans, halen 1985 yılında kurulan “Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı”nın belgesel çalışmalarını da sürdürüyor.

Bu kapsamda Yavuz Demiralay başkanlığındaki Vakıf yönetim kurulu isteğiyle hazırlığına başlanan belgesel için Vakıf yöneticileri, Vakıf tarafından Bandırmaya kazandırılan Özel Anadolu Lisesi eski müdürleri, öğretmenleri ve bu okulda eğitim-öğretim görüp, önemli görevleri üstlenen eski öğrencilerle söyleşiler gerçekleştiriliyor.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Başaran belgeseli İstanbul’
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı