YARALI ŞAHİN'İ KUÇCENNETİNE TESLİM ETTİLER

 YARALI ŞAHİN

Bandırma Bisiklet grubu (BANBİS) in hafta sonu pedal turunda buldukları yaralı bir Şahin'i Kuşcenneti'ne teslim ettiler

Bandırma'da 6 yıldır faaliyet gösteren Bandırma Bisiklet Grubu (BANBİS), bu hafta sonu sürüş rotasını Kuşcenneti Milli parkına çevirdi.

Banbis 9 üyesi ile çıktığı bisiklet turunda Kuşcenneti Milli Parkı çevresinde yaralı bir Şahin'e rastlayınca, onu tedavi ve güvenli bir yaşam için Kuşcennetine teslim ettiler.

BANBİS Başkanı Olcay Türker; “Her hafta Pazar sabahları grubumuz üyeleri ile birlikte çeşitli rotalarda bisiklet sürüşleri gerçekleştiriyoruz. Bu hafta rotamız, bölgemizin önemli bir değeri olan Kuşcenneti Milli Parkıydı. Sürüşümüz esnasında Kuşcenneti Milli Parkına fotoğraf çekilmeye geldiğimizde orada uçamayan yaralı bir şahinin olduğunu fark ettik. Yaralı şahini güvene aldıktan sonra Kuşcenneti köyü muhtarımız aracılığıyla Milli Park yetkililerine ulaştık. Yaralı şahini tedavi altına alınması için park yetkililerine teslim ettik.” dedi.

Milli park yetkilileri, sağlık için spor anlamında düzenledikleri turlarla kendilerinden bahsettiren Banbis ekibine doğa ve çevreye olan duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiler.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı