Yurt yolu korku dolu

 Yurt yolu korku dolu

ULAŞIM KONUSUNDA CİDDİ SIKINTILAR YAŞIYOR

Bandırma’da Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Fatma Ana Kız Yurdu A-B Blokta kalan öğrenciler ulaşımdan dert yandı. Öğrenciler, yurdun önünde durak olmasına rağmen bazı otobüs şoförlerinin yurdun önüne girmediğini iddia etti. Özellikle hava karardıktan sonra yurda giderken gerekli aydınlatma olmaması ve başıboş köpekler nedeniyle büyük korku yaşadıklarını söylediler.

13 bin üniversite öğrencisine ev sahipliği yapan Bandırma'da öğrencilerin sorunları çözüm bekliyor. Özellikle kadın öğrencilerin yaşadığı ulaşım problemi olaylara davetiye çıkarıyor. Fatma Ana Kız Öğrenci Yurdunda kalan üniversiteliler toplu ulaşımla ilgili sıkıntılar yaşadıklarını söyleyerek muhatap bulamamaktan dert yandılar. Öğrenciler: "Bandırma'nın ulaşım il merkezinden yönetilmeye çalışılıyor. 90 km uzaktan buradaki ulaşımı nasıl koordine edebilirler" diyerek tepki gösterdiler.   

ULAŞIM KONUSUNDA CİDDİ SIKINTILAR YAŞIYORUZ

Fatma Ana yurdunda kalan öğrenciler ulaşım konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirterek: “Biz kız öğrenci yurdunda kalıyoruz. Yurdun önünde durak olduğu halde otobüsler bizleri almak için durağa dönmüyorlar. Sorduğumuzda ‘yarım saatte bir otobüs geçiyor’ diyorlar ama kesinlikle doğru değil. Ayrıca burada inşası devam eden başka bir yurt daha var, yol ışıklandırması kötü ve yol tekin bir yol değil. Hafta içi her 15 dakikada kalkan otobüslerin her kalktığında Fatma Ana Kız Öğrenci Yurduna uğramalarını istiyoruz. Durakta bekleme kulübesinde bulunan kişiyi hafta içi arayıp 'Yurttan binecek var' diyebiliyoruz. Bir ihtimal de olsa geçerken alıyorlar fakat bizim için bunun bir önemi yok. Çünkü hastane durağındaki kulübeyi saat 17.00’ye kadar arayabiliyoruz. Akşam dışarı çıktığımızda hastane önündeki durağa kadar yürümek zorunda kalıyoruz. Yoldan geçen arabalardan sözlü tacize maruz kalıyoruz. Bu yolda ayrıca başıboş sokak hayvanları da dolaşıyor. Daha kötü olayların olmaması için bunun bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz. Akşamları dönerken yurda yaklaştığımızda "Fatma Ana Kız Öğrenci Yurdunda inecek var" dediğimiz zaman durağa dönülüyor. Yurdun önünde inmek istediğimizi söylediğimizde bazı şoförler duymazdan geliyor ya da söyleniyorlar. Yurttan çıkıp hastane durağına giderken başımıza herhangi bir olay gelebilir. Türkiye’de her gün haberlerde taciz ve tecavüz olaylarını okuyoruz ve bu yüzden her an diken üstündeyiz, öyle ıssız bir sokak bizi daha da ürkütüyor. Durak olduğu halde durağa otobüs gelmemesinin Fatma Ana Kız Öğrenci Yurdunda kalan arkadaşlarımızla bir an önce çözüm üretilmesini istiyoruz” dediler.

AKTARMA SÜRELERİ YETMİYOR

Öğrenciler ayrıca aktarma sürelerinin de yetersiz olduğunu belirterek “Fatma Ana Yurdu C Blok olarak bilinen Etibor fabrikası karşısındaki yurtta kalan arkadaşlarımız ulaşımda aktarma süreleri konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Arkadaşlarımız vasıta değiştirerek üniversiteye gelmek zorunda kalıyor. Yurttan merkeze, merkezden okula gitmek hem zaman kaybı oluyor hem de aktarma süresi yetmediği için yeniden 2 TL ücret düşülüyor. Bandırma’da ulaşım çok pahalı. Büyükşehirlerde öğrenciler çok daha uzun mesafeleri daha düşük ücretlerle giderken biz 7-8 dakikalık yola 2 TL ücret ödüyoruz. Ayrıca otobüsler çok eski ve hastaneye giden yolcularla aynı otobüslere bindiğimiz için insanlar sürekli bizden yer vermemizi istiyorlar veya çeşitli şekillerde tacize uğruyoruz” dediler.

UKOME: ÖĞRENCİLERİ ŞİKÂYETLERİNİ BİLDİREBİLİRLER

Konu ile ilgili ulaştığımız yetkililer: “Saat 18.00’e kadar her yarım saatte bir araç o durağa geliyor. Ancak 18.00’den sonra yolcuların talebine göre giriliyor. Öğrenci arkadaşlarımız şikâyetlerini 444 40 10 numaralı telefona bildirebilirler” denildi



Anahtar Kelimeler: korku
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli