Acar; ?Büyükşehir, Büyük engel?

Acar; ?Büyükşehir, Büyük engel?

Bandırma Şoförler Odası Başkanı Acar: ?Son üç buçuk yılda sorunlarımız çok arttı?

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin konuğu oldu.

Basın odasında konuşan Acar, Balıkesir´in Büyükşehir olmasının ardından son üç buçuk yılda şoför esnafının sorunlarının çok arttığına dikkati çekerken, Büyükşehir´e, üyeleri tarafından 30´a  yakın dava açıldığını belirtti.

/resimler/2017-11/25/0808194841472.jpg

En büyük sorunlarının Büyükşehir Belediyesi´nin, şoför esnafının sorunlarına duyarsızlığından kaynaklandığını vurgulayan Acar, şunları söyledi:

? Daha önceki dönemlerde yerelde sıkıntımız yoktu. Ancak son 3-5 yılda, Büyükşehir´den sıkıntı yaşıyoruz. Düşünün ki, para yatıracağız ama bunun için merkeze gitmemiz gerekiyordu. Büyükşehir´den kurtulmanın çarelerini arayacağız ya da oradan kopmalıyız. Bandırma, il olmak için çok ciddi bir mücadele vermeli. Bu konuda önderlik yapmaya da hazırız. Eğer il olmayı başaramıyorsa, Bandırma´da bir referandum yaparak, Balıkesir´den ayrılıp, Bursa´ya bağlanmayı gündemine almalı.

100 sorunumuz varsa 95´i Büyükşehir´den kaynaklanıyor.. 3,5 yıldır bir adım ilerleme olmadı. Artık öğrenci servis sorunumuz da var.  Daha önce ilçe belediyesi ücret almazdı.  Büyükşehir, bu işten ücret alıyor. Bunun acilen kaldırılmasını istiyoruz. Arabalarımız zaten muayeneden geçiyor. Öğrenci tarifelerimiz hâlâ onaylanmadı.  Normalde ağustos ayı başında onaylanması gerekiyor. Büyükşehir´e açtığımız 30´a yakın davamız var. İDO´nun deniz araçları için akaryakıt indirimi yapılmasına rağmen, bu indirim, yolcu ücretlerine yansımıyor. Yıllardır aynı indirimi Kara yolu taşımacılığına da istesek de sesimizi duyan yok.?

Odalarının 1100 dolayında üyesi bulunduğuna işaret eden Acar, şöyle konuştu:

?İlçemizde 290 ticari taksi şoförü, 45 taksi durağı var. Öğrenci taşımacılığı yapan 250 aracın yarısı Odamıza, diğer yarısı ise Ticaret Odası´na kayıtlı. Bandırma Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği´ne kayıtlı 56 bin araç var. Bunlara, başka ilin plakalarını taşıyan 10 bin aracı daha eklersek, 66 bin dolayında aracımız bulunuyor. Kışın, kent içinde 20 bin dolayında aracın seyir halinde olduğunu söyleyebiliriz. Yazın, bu sayının çok daha fazla olduğunu söyleyebilirim. Bandırma´nın trafik sorunu büyük boyutlarda Bandırma´nın, hâlen trafik mastır plânı yok. Bandırma, trafik sorununun çözümü konusunda zaman geçirmeden çok ciddi önlemler almak zorunda. Yoksa gelecekte trafik, tamamen içinden çıkılmaz duruma gelecek. Bu arada, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, Bandırma cadde ve sokaklardaki ücretli otopark uygulamasını hukuksuz buluyorum.?

Niyazi Güler´in başkanlığındaki Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi´nin üyelerinin beklentilerine yanıt vermediğini öne süren Acar, kendisine ihtiyaç duyulduğu anda başkanlığa talip olacağını vurgularken, şu değerlendirmede bulundu:

?Esnaf Sanatkâr Kredi Kefalet Kooperatifi yönetimi çok başarısız Devletin verdiği çok güzel olanak var ancak yönetimin katı tutumu nedeniyle esnaf, bu kuruluştan yararlanamıyor.  Edincik´ten kredi alıyor, Bandırma´dan alamıyor. Bölgemizde 5 bin esnaf var. Kooperatifin, şu anda 3000 bin üyesi var. 400-500 üyesi aktif kredi kullanıyor ama diğerleri kullanmıyor. Sağlam esnafa da hak ettiği kredi verilmeli. Bu kuruma başkan olsam, bir yılda farklılığı ortaya koyabilirim. Bu koltuklarda yıllardır oturmak değil, hizmet üretmek gerekiyor.?

Acar, Bandırma´ya alt geçit gerekli olup olmadığı konusunda gazetecilerin sorularını da yanıtlarken, şunları söyledi:

?Banvit´in oradan başlayarak 5-6 alt geçit olması gerekli. Türkiye genelinde baktığımızda Bandırma´da, trafik kazası açısından oranımız düşük ama trafik hızlanıyor. Şu an ufak kazalar oluyor ama önlem almamız gerekiyor. Bandırma´da, UKOME şubesi kuruldu ama görevliler Balıkesir´den geliyorlar ve yol nedeniyle mesai geç başlayıp, erken bitiyor. Bu nedenle fazla yararlanamıyoruz.? Önder BALIKÇI

/resimler/2017-11/25/0808514060875.jpg



sedat güldaş
25.11.2017 13:23:58
bize ikiside yüz kl metre tercih tabiki bursa çoğunlukla bütün işleri bursada hallediyoruz zaten

SEDAT ÖZLEMTAŞ
27.11.2017 09:39:33
Günaydın,sanırım bir yanlış anlaşılma var ben işim gereği 3 kez BANDIRMA UKOME birimine gittim hemde 3´ünde de 08.30 ´da gittim işim erken bitsin diye ve görevliler hep oradaydı, sadece evrakları imza için bir personel Balıkesir e götürüyormuş. Bu yüzden işlemlerde hiç sorun yaşamadım. Bazı devirlerde Balıkesir e gidilmesi isteniyor bunun çözümü de çok basit, mali hizmetler vatandaşın borcu olmadığını görünce otomatik olarak ukome birimi için borcu yoktur yazısı gönderebilir bunun için vatandaşın merkeze gitmesine gerek yok. servis kontrolleri için taleplerde dikkate alınarak belirli zamanlarda Balıkesir den geliyorlarmış, işte burada şu yapılabilir, ekip akşamdan gelip eti bor misafirhanesinde kalabilir böylece sabah 08.30´da kontrollere başlayabilirler,ya da sabah 07.00´de Balıkesir den yola çıkarlar. taksi işgaliyelerini de bandırmada ödüyorum. Yalnız şunu talep edebiliriz beyaz masa birimine bir masa ve personel ilavesi ile Büyükşehir tahsilat birimi kurulabilir.İsteyen Büyükşehir belediye sayfasından kredi kartı ile de borcunu ödeyebilir hemde oturduğu yerden...

  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli