Acar; Güreşte federasyonlar ayrılmalı``

Acar; Güreşte federasyonlar ayrılmalı``

Eski Kırkpınar Başpehlivanı Bandırmalı Sabri Acar: Kırkpınar'da, güreş başlar başlamaz puanlama uygulanmalı” Yağlı güreşler, Güreş Federasyonu'ndan ayrılmalı”



Haber / Fotoğraf  ;   Önder BALIKÇI

Eski Kırkpınar Başpehlivanlarından Bandırmalı Sabri Acar, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, güreşin başlaması ile birlikte puanlama sistemi uygulanmasının, güreşe canlılık getireceğini belirtti.


1979 ve 1985 yıllarının Kırkpınar Başpehlivanı, Kırkpınar'ın eski başpehlivanlarından Kara Ali Acar'ın torunu, Hasan Acar'ın oğlu Sabri Acar, şu değerlendirmede bulundu:

Bugünkü Kırkpınar'da, rakibini altına bile almadan başpehlivanlığı ve Altın Kemer'i kazanan güreşçiler var. Kırkpınar'ın eski heyecanı kalmadı.
Bizim zamanımızda, pehlivanlar, çeşitli oyunlarla güreşleri kazanırdı.
Şimdi ise herkes pasif güreşiyor.
Bu heyecanı ve Kırkpınar'a eski ilgiyi yaratmanın yolu, puanlama sisteminden geçer.
Puanlama sistemine geçilip, güreş sonunda puanlar eşit bile olsa kazanan pehlivan, kura ile belirlense, bakalım bir daha pasif güreş yapılıyor mu?”


Acar, yağlı güreşlerin, Güreş Federasyonu'ndan ayrılarak, bu işi bilen kişilerin yönetiminde, özerk duruma getirilmesi ve yağlı güreş organizasyonlarının kolaylaştırılmasının yararına dikkati çekti.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false