Açelya, Oyun parkında yaşayacak

Açelya, Oyun parkında yaşayacak

Açelya´nın ismi ile çocuk parkında yaşayacak.

Geçtiğimiz Ocak ayında, karne aldığı gün, beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden Hasan Atlı Ortaokulu 7´nci sınıf öğrencisi Açelya Ergin´in (13) adı, Bandırma Paşakonak Mahallesi General Balcı Çamlığı girişinde Bandırma Belediyesi tarafından yapılan çocuk parkına verildi. Açılış törenine baba Erdek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü  Bahadır Ergin ve eşi Gülçin Ergin, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, başkan yardımcısı Mehmet Sert, meclis üyeleri,  Erdek İlçe Milli eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Erdek İlçe spor Müdürü Erdem Eren, CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay, Açelya´nın okul arkadaşları ve öğretmenleri katıldı.

/resimler/2016-6/16/1637259761952.jpg

?İsmini anınca kocaman bir gülümseme gelir aklımıza?

Hasan Atlı Ortaokulu´ndan Elif Zeynep Kaya,  Açelya Ergin ile bir anısını kürsüde şöyle paylaştı. ?İsmini anınca kocaman bir gülümseme gelir aklımıza. Öyle bir gülümseme ki, bakışlarından yansır hepimizi sarardı. Işıldayan gözler, parlayan bir kırmızı gözlük, kısacık saçlar. En kötü zamanlarımızda bile enerji patlaması yapardık seninle. Hoşlanmadığın şakalarda bile basardın kahkahayı. Bu parkta her çocuk gülümseyecek senin gibi. Seni seviyoruz ve seni hiçbir zaman unutmayacağız.?

/resimler/2016-6/16/1638208044237.jpg

"Habersiz gitsen uzağa Arar bu can seni ey dost´´

Bu kez kürsüde Hasan Atlı Ortaokulu´ndan Ceren İlke Yüksel vardı. ?´Yollarımız ayrılsa da, yüreğim dost kalır sana, Habersiz gitsen uzağa Arar bu can seni ey dost´´ diye başlayan dizeleri gözyaşları içinde konuklara sundu.

/resimler/2016-6/16/1638525857401.jpg

"Takdiri İlahi, Allah sevdiği kullarını yanına erken alırmış´´

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dursun Mirza, Açelya´nın zamansız ölümü nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek " Açelya çok iyi bir öğrenci uğruna şiirler yazıldığı gibi, iyi bir sporcu, iyi bir evlat, aynı zaman da çok sosyal bir insandı. Takdiri İlahi, Allah sevdiği kullarını yanına erken alırmış. Bugün onun ne kadar sevildiğini görüyoruz. Bu parka onun adını vererek yaşatmayı uygun gördük. Ailesine sabırlar diliyorum" dedi. Törende konuşan baba Ergin´de emeği geçenlere ve acılı günlerinde onları yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek şunları söyledi:

"Bir süredir tabi sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Ama sizin sayenizde dostlarımızın sayesinde, büyüklerimizin sayesinde, arkadaşlarımızı sayesinde bu süreci çok iyi bir şekilde atlattığımızı düşünüyorum.´´

Konuşmaların ardından Başkan Mirza, Açelya´nın ailesi ve okul arkadaşları ile birlikte parkın açılışını gerçekleştirdi. Ahmet PESEN

/resimler/2016-6/16/1639345417867.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli