AÇIK HAVA ÇAĞDAŞ SANAT SERGİSİ, SEVGİ YOLU ÇINARLARI ALTINDA SANATSEVERLERLE BULUŞTU.

AÇIK HAVA ÇAĞDAŞ SANAT SERGİSİ,  SEVGİ YOLU ÇINARLARI ALTINDA SANATSEVERLERLE BULUŞTU.

 

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, Sevgi Yolu ile Cumhuriyet Meydanı`nın birleştiği alanda bulunan tarihi çınar ağaçlarının altında Açık Hava Çağdaş Sanat Sergisi açtı.

"Pop Corn Çağdaş Sanat Sergisi" adıyla gerçekleştirilecek serginin açılışı, saat 18;00`de Belediye başkanı Sedat Pekel yardımcıları Ozan Onur ve Dursun Mirza tarafından yapıldı.

13-17 Ağustos tarihleri arasında açık kalacak sergide Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyesi ve Fatih BALCI, Olcay KORONA, Nihal SARIBAŞ, ve Recep AKSU`nun eserleri sergileniyor.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Fatih BALCI, sanat ve toplum arasındaki iletişimin güçlenmesi amacıyla, galeriler dışında halkın yoğun olarak bulunduğu mekanları da sanat alanı olarak değerlendirmek amacıyla bu serginin gerçekleştirildiğini söyledi. Fatih BALCI, Bandırmalıların sanat konusundaki ilgi ve duyarlılığının bu sergiyi Bandırma`da açmaları konusunda yönlendirici bir güç olduğunu dile getirdi.

Pop Corn Çağdaş Sanat Sergisi`nin kapitalizmin ve tüketim toplumunun kuşatması altında sanatta yaşanan değişime dikkat çekmeyi amaçladığını belirten Fatih BALCI şunları söyledi:

"Günümüz tüketim toplumu insanı, sürekli bir yenilik duygusunun baskısı altında yaşar. Yeni görünümlü mal kuşakları, onun en önemli varoluş biçimi haline gelmiştir.

Tüm bu olgular sanata bir dizi değişikliği beraberinde getirir. Bir zamanlar imge üretimini tekelinde tutan resim sanatı, reklam sektörünün imgeleri tarafından çevrilmiştir. Bugün pop kültürünün egemenliğine, alanına, onun yoluna girmeyen hiçbir şey yok gibidir. Tüm kültürün pop anlayışına teslim olması yetmemiş bu anlayış sanatı da çekim alanına sokmuştur. Oysa bilindiği ve kabul edildiği gibi sanat değerli ve anlamlı olanı öne çıkarır.

Pop sanatı nerde başlar nerede biter, pop kültürüyle sanatçılar nasıl bir bağlantı kurmalı ve onunla nasıl hesaplaşmalıdır? Bu sergi bunu sorgulayan bir sergi" dedi.

Pop Corn Çağdaş Sanat Sergisi, 13-17 Ağustos tarihleri arasında her gün 16;00-23;00 saatleri arasında izlenebilecek.

 

 

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli