Açık pazarlar kapanıyor

Açık pazarlar kapanıyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında açık semt pazarları kapanıyor.

Bandırma Belediye Başkanlığı açık pazar yerlerine ilişkin yayımladığı bildiride, bugünden itibaren 100 yıl Cumapazarı, Sunullah Mahallesi Pazartesi Pazarı, Perşembe günü ise Paşabayır Perşembe pazarlarının kapatıldığını açıkladı.

Bandırma Belediyesi yayımladığı bildiride

Tüm dünyada etkisini gösteren ve pandemi haline gelen yeni tip Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele, halk sağlığını koruma, güzel kentimizde de bulaş tehlikesini en aza indirme amacıyla Bandırma Belediyesi olarak gereken çalışmaları eksiksiz yerine getirmeye çalışıyoruz. İçişleri Bakanlığı İller İdari Genel Müdürlüğü 89780865-153 sayılı Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların temel gıda, temizlik maddeleri ihtiyacının karşılanması için mevcut pazarlardaki yoğunluk göz önünde tutularak ihtiyaca göre yeni pazar yerleri belirlenmesi gerekmektedir.

Bandırma semt pazarlarındaki mevcut fiziki şartlar gereken önlemlerin alınmasına imkân vermediğinden;
- Sunullah Mahallesi Pazartesi Pazarı
- Paşabayır Mahallesi Perşembe Pazarı
- 100. Yıl Mahallesi Cuma Pazarı kurulmayacaktır!
Bu pazar yerlerindeki esnaflarımız Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Alanında pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri çalışabileceklerdir.
İçişleri Bakanlığı genelgesi gereği pazar yerlerinde sadece “Meyve, Sebze ve Balıkçılar Odası’na bağlı esnaflarımız satış yapabileceklerdir. Giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi zaruri olmayan ihtiyaçların satışına izin verilmeyecektir.
Pazar yerlerinde her bir tezgâh arasında en az 3 metre mesafe olacaktır.
Ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenmesi sağlanacaktır.
Pazar yeri en geç saat 19:00’a kadar hizmet verecek
Pazarcı esnafımızın ve alışveriş yapan bütün vatandaşlarımızın hem kendileri hem de toplum sağlığı adına güvenli mesafe ve hijyen kurallarına en üst seviyede uymaları gerekmektedir.
Bandırma Belediyesi olarak bu zor süreci siz değerli hemşerilerimizle birlikte atlatacağız, birlikte kazanacağız. Vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın gereken dikkati göstereceğine inanıyor, hepimize sağlıklı günler diliyoruz...



Anahtar Kelimeler: pazarlar kapanıyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli