Açıklama

Açıklama

Belediye Başkanı Tolga Tosun’un, kasım ayı olağan toplantısında “Edincik’teki kapalı pazar yerini yapmakta olan şirket konkordato ilan ettiğinden inşaat durdu. Yeniden ihale yapacağız” şeklindeki açıklamasına yanıt geldi.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un, kasım ayı olağan toplantısında, “Edincik’teki kapalı pazar yerini yapmakta olan şirket konkordato ilan ettiğinden inşaat durdu. Yeniden ihale yapacağız” şeklindeki açıklamasına yanıt geldi.

Yapı İş Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kuruoğlu’nun vekili Ali Oruç, şu açıklamayı yaptı:

“08/11/2023 tarihinde yayınlanan haberlerde Sayın Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un yapmış olduğu talihsiz açıklamada vekil eden firmanın ticari olarak almış olduğu bir kararı ticaret sicil gazetesinde henüz bu karar yayınlanmamışken kamuoyu ile paylaşmış ve konkordatonun iflas olduğunu ima ederek firmamızın itibarı ile oynamıştır. Oysaki kendisi Avukat olan bir kamu görevlisi ve Belediye Başkanlığı makamında oturan kişinin konkordatonun anlamını çok iyi biliyor olması gerekir.  Konkordato bir şirketin çalışmaya devam etmesini sağlayan işlerini düzenli olarak yürütmesini amaçlayan hukuki bir korumadır. 

Yapılan yanlış bir açıklamanın firmayı nasıl zor bir duruma düşüreceği düşünülmeksizin yapılmış olan talihsiz bir durum ortaya çıkmıştır. Keza firmamız iflas durumda değildir. Alacakları ile borçları kıyaslandığında borçlarının alacaklarının yaklaşık 4/1 oranında olduğu açıktır. Vekil eden şirket Sadece Bandırma belediyesi ve diğer belediyelerden, kamu kurum ve kuruluşlarından alacaklarını vadedilen zamanında alamamasından dolayı belli bir ödeme güçlüğüne girmiştir. Bu süreçte de durumu Balıkesir Asliye Ticaret Mahkemesi’ne bildirip durumun kontrolden çıkmadan yürütülmesi amacıyla konkordato talebimiz olmuş mahkeme incelemesinde de firmanın alacaklarının borçları fazlasıyla karşıladığı ancak firmanın zamana ihtiyacı olduğu anlaşılıp bu karar verilmiştir. 

Netice olarak firmamız işlerini yapmaya devam etmektedir ve hiçbir sözleşmesi iptal edilmemiştir. Özellikle Edincik kapalı Pazar yeri ve yaşam alanı işimiz halen devam etmekte ve şantiyede çalışmalar sürmektedir. Tolga Bey açıklamasında Yüzüncü Yıl Mahallesine Kapalı Pazaryeri ve Yaşam Alanı ihalesine, ekonomik koşullardan dolayı hiçbir müteahhidin girmediğini açıklama yaparken ‘’ihale iptal olmuştur’’ tekrar yapılacak ibaresi ve sözcüğü kullanmak yerine, yüklenicisi olduğumuz Edincik Mahallesi Kapalı Pazaryeri ve Yaşam Alanı ihalesi iptal edilmiştir şeklinde açıklama yapmıştır. Nihayetinde ne işveren kurum olan Bandırma Belediyesi ne de yüklenicisi olduğumuz iş için ihale feshi söz konusu değildir. Bu konuda tekzip yayınlamasını talep ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”



Anahtar Kelimeler: Açıklama
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı