Açılış kurdelesini Unakıtan, suyunu Baski kesti.

Açılış kurdelesini Unakıtan, suyunu Baski  kesti.

Bir AK Belediyecilik yaptı, Başka bir AK Belediyecilik suyunu akıtamıyor.

2004-2009 dönemi, dönemin AKP li belediye Başkanı M. Cemal Öztaylan, Cumhuriyet alanı ve çevresine yönelik projesini hayata geçirirken Çınar ağaçlarını içine alan bir havuz yaptırdı.

Dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'da geldi kurdalesini kesti. Dönemin şehri emini işi öylesine öte götürdü ki, Kızılay'ın bahçesinden tutulan örneklerin saldığı havuz açılışı öylesine büyük ilgi gördü ki!, Çin'den gelen granitler üzerinde hizmeti alkışlamaktan milletin avuçları patladı.

O günlerde Bandırma'nın su problemi yoktu. Daha önceki Reis Durgut Ergin'in Bandırma'nın 300 binlik nüfusuna yetecek kapasitedeki suyu KAZ dağların Gönen yüzüne bakan çay havzasına yapılan barajdan almıştı.

Öztaylan'ın bu önemli icraatini görmek için meydana koşan Bandırmalılar ilk etapta kaygan granitler üzerinde kayarak kol, bacak, kafa kırsalarda bu durumdan kimse şikayetçi olmadı.

2009-2014 te Sedat Pekel görevi devir aldı. Havuz'da ördekler olmasada da, yazın sıcağında buradaki bankların müşterisi bir hayli fazlaydı. Bank palasta günü geçiren emekliler akşam huzur içinde evin yolunu tutardı.

2014-2019 Büyükşehir statüsü ile göreve gelen Dursun Mirza, AK Belediyecilik adına Büyükşehir'in koltuğuna oturan Ahmer Edip Uğur ile flört etmeyince havuzun vanası kapatıldı.

Ahmet Edip Uğur'un ağlayarak görevi devir ettiği Zekai Kafaoğlu'da havuzun suyu ile pek ilgilenmedi. Sıra günümüz Belediyeciliğine geldi. 2019-2023 Bandırma'da Av. Tolga Tosun, Büyükşehir'de Yücel Yılmaz koltukların yeni sahipleri olarak göreve geldi.

Bandırma Belediyesinin, Büyükşehir'den parası ile su temin ettiği şu günler 2014-2022 yani tamı tamına 8 yıl geçti ancak Cumhuriyet meydanaında yaşlıların istirehat ettiği havuzun suyu bir türlü akmadı. Akıtılamadı!...

20 ilçenin suyunu akıtmakla görevli Baski'nin idari merkezi Büyükşehir ardı arkası kesilmeyen ödeme kaynaklarına öncelikli çözüm olarak gördüğü su zamları her nedense Bandırma için farklı uygulamayla değerlendirmesi bakalım 2023 Haziran ayı seçimlerine nasıl yansıyacak...

Cumhuriyet meydanında bulunan AK belediyecilik hizmeti Havuz'un suyu 8 yıldır AK Büyükşehişr belediyeciliği tarafından akıtılamıyor.

Büyük masraflarla yapılan krom fıskıye ve ışıklandırma 8 yıldır hareketsiz, memleketin ortalık yerinde vanasını çevirecek AK belediyecilik bekliyor.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı