Açılışa hazırlanıyor

Açılışa hazırlanıyor

Balcı Çamlığı Bandırmalıların yaşam alanı olacak.

Bandırma Belediyesi´nin girişimleriyle üst kullanım hakkı iki yıllığına alınmasından sonra bu alanın güvenli bir spor merkezine dönüştürülmesi için proje hazırlanmış ve en kısa sürede proje başlatılmıştı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Bandırma Belediyesi Park ve Bahçeler Ekibi hummalı bir çalışmanın içine girdi. General Balcı Çamlığı´nda çevre düzenlemeleri başladı. Çevre düzenlemesiyle birlikte çiçek ekimleri ve ağaçsız alanlara yetişkin ağaç ekimi başlayacak.

/resimler/2017-2/6/1731388802933.jpg

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza; ?Projeye başlandığımızda çeşitli spekülasyonlar çıkmıştı. Balcı Çamlığı´na binalar yapacağımız söylenmişti. Şimdi projemizi görenler teşekkür ediyor. Doğal yapısına uygun, modern ve güvenli bir spor alanına dönüştürdük. Yeni yürüyüş yolları yaptık. Güvenlik kameralarıyla tüm alan kayıtlarla kontrol altında olurken aynı zamanda da güvenlik görevlisiyle vatandaşlarımızın rahat edebilecekleri bir spor alanı haline gelmiş oldu. Alanın tamamını ışıklandırdık. General Balcı Çamlığının kullanım sözleşmesine göre içeriye yapamadığımız tuvaletleri girişe yapıyoruz. Ayrıca bu alana vatandaşlarımızın çaylarını yudumlayabilecekleri küçük bir kafeterya yapıyoruz. Güzel bir spor alanı haline gelmiş oldu. General Balcı Çamlığımız tüm Bandırmalılarımıza hayırlı olsun? dedi.

/resimler/2017-2/6/1731585004160.jpg

 ÇAMLIĞA NELER YAPILDI

 General Balcı Çamlığında şuana kadar biri kumlu bir tanesi plastik zeminli olmak üzere 2 adet çocuk parkı yapıldı. 2 ayrı bölgeye biri açıklık alana biride ağaçlık alana olmak üzere fitness aletleri yerleştirildi. Yeni yürüyüş yolları açıldı, yürüyüş yolları 1,5 km´den 3km´ye çıkarıldı. Mavi zeminden oluşan bir bisiklet yolu ve yolun ışıklandırılması yapıldı. 1er adet basketbol sahası, voleybol sahası, minyatür çim futbol sahsı, tenis kortu ve çocuklarımızın oynayabileceği şekilde satranç alanı yapıldı.

/resimler/2017-2/6/1732167164576.jpg

 Çamlığımız gecede hizmet verebilecek şekilde ışıklandırıldı. Hem yürüyüş yolları hem bisiklet yolu hem de genel aydınlatılması yapıldı. Çamlığa gelen vatandaşlarımızın güvenle spor yapabilmeleri için girişe güvenlik noktası koyuldu ve kameralar yerleştirildi. Araçları ile gelen vatandaşlarımız için araçlarını giriş noktasında park edebilecekleri otopark olacak. Otoparkın asfaltlanması yapılıyor. Çamlığın içine yapılamayacağından yine giriş kısmında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kafeterya ve tuvalet yapılıyor. O bölgeye sürekli çamlığın işleri ile ilgilenecek park ve bahçe görevlisi 2 personel tahsis edilecek. Son olarak eksik olan alanlara ve yol kenarlarına yetişmiş ağaçlar dikilecek ve çiçekler ekilecek.

/resimler/2017-2/6/1732404018129.jpg



Anahtar Kelimeler: Açılışa hazırlanıyor
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli