Açılışa az kaldı.

Açılışa az kaldı.

Eski Elektrik Santralini Yeni Kültür Merkezine dönüştüren Restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Bandırma Belediyesi tarafından Eski Elektrik Fabrikasını Kültür ve Sanat Merkezine dönüştüren yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi. Belediye ekipleri, Yeni Kültür Merkezindeki son çalışmaları yerinde inceledi.

Kentimizin tarihi ve kültürel miraslarından olan Eski Elektrik Fabrikasını estetik dokusu korunarak yeni bir Kültür ve Sanat Merkezine dönüştüren yenileme çalışmaları bitme aşamasına gelirken Belediyesine bağlı ekipler yapının son durumunu yerinde inceledi.

Yapılan yenileme çalışmaları kapsamında öncelikle tarihi yapının uzun yıllar kentimize hizmet verebilmesi amacıyla dayanıklılığını arttırarak güçlendirme çalışmaları yerine getirildi. Ardından yapının çatı üst örtüsünün büyük bir bölümü yenilenerek monte edildi. 

Tarihi dokusu korunarak Bandırma’ya yakışan bir kültür ve sanat merkezine dönüşen Eski Elektrik Fabrikası Restorasyon Projesi kapsamında giriş bölümündeki 60 m²’lik bir alanda bekleme ve aynı zamanda sergi amaçlı kullanılabilecek bir salon yer alıyor. İç bölümünde yer alan sahne ve fuaye alanları, kültür ve sanat aktivitelerine ev sahipliği yapabilecek hale getirildi. Bunun devamında 182 m²’lik bir alanda seyirci ve sahnenin yer aldığı ana salonumuz ve burada da toplam 204 kişilik kapasite izleyici bölümümüz mevcut. Salonun ön bölümünde yer alacak olan sahne ise yaklaşık 30 m²’lik bir alana denk geliyor. Ayrıca yapının iç ve dış kısımlarını ışık ve aydınlatma çalışmaları da tamamlandı. Tamamlanan ışıklandırmalarıyla Yeni Kültür Merkezinin gece görüntüsü kent estetiğine ayrı bir güzellik katıyor.

Bununla birlikte yapının yan bölümünde yer alan tuvaletlerinin tarihi yapının dokusuna uygun bir şekilde projelendirilerek engelli vatandaşlarımızın kullanımına tahsis edilen özel asansör sistemleri de tamamlandı.



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli