Ada halkı onun yolunu gözlüyor.

Ada halkı onun yolunu gözlüyor.

Ada Berberi Hüseyin Akyüz'den nostaljik bayram mesaisi

Nimeti ayağında bulanlar imkansızlığın zorluğunu bilmezler, Erdek'e bağlı Paşalimanı adasında yaşam adına yaşanılan birçok olumsuzluğu, pratik çözüm yolları ile aşmayı amaç edinmiş insanlar mahallelerin berber sorununuda yine pratik bir düşünce ile çözmüşler.

İşyeri çatısı altında müşteri bekleyip, günlerce sifta yapamama kaygısını bertaraf eden ada berberi Hüseyin Akyüz, 1923 fabrika ayarlarına dönerek hem işine istikrar kazandırmış, hemde ada halkının beklentisini kökünden halletmiş.

Ada berberi Hüseyin Akyüz yaşadığı Harmanlı'dan yola çıkarak her gün bir mahallenin traş beklentisini çözmüş, öylesine seri çalışmış ki, mahalleleri 3 günde bir sıraya almayı başarmış.

Berber Hüseyin elindeki traş takımı çantası ile çıktığı yolda, yer mekan problem etmemiş, bulunduğu yeri kendine uyarlayarak yaptığı traş'tan genci yaşlısı memnun kalmış. Berber Hüseyin yaşlı ve hastaları da unutmamış, kendisine gelemiyecek hastaların ayağına giderek traşlarını yapmış.

Ada Berberi Hüseyin, bir dönemin reklam sempatisi "Elmorrrr yetşşşş.." tarzından hem işine ivme kazandırmış, hemde pratik şekilde traş ihtiyacı karşılanan ada halkının sempatisini kazanmış.



Anahtar Kelimeler: halkı yolunu gözlüyor.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı