Adalara Yolculuk Hazırlığı

Adalara Yolculuk Hazırlığı

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Denizkent`te yapılması planlanan iskele ile Erdek'in yanı sıra Avşa ve Marmara adalarına ulaşım düzenleneceğini söyledi.




Geçen hafta katıldığı radyo programında Denizkent'le ilgili çalışmaları
değerlendiren Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, yapılması planlanan iskele ile Erdek'in yanı sıra Avşa ve Marmara adalarına
ulaşım için turlar düzenleneceğini söyledi.


Geçen hafta canlı yayında Radyo Venüs'ün konuğu olan ve dinleyicilerden gelen soruları cevaplayan Başkan Yakar, Denizkent'le ilgili olarak gelen sorulara da içtenlikle cevap verdi.

Denizkent'te çok ciddi bir çalışma gerçekleştirildiğinin altını çizen Başkan Yakar, Denizkent'in yalnızca tatilciler için değil burada ikamet eden vatandaşlar için de uygun yaşam alanları ile birlikte yenilendiğini ve çalışmaların daha da süreceğini söyledi.

Eski motelin yıkımı ile başlanan süreçte sahil bandında 2 bin metrelik yaya yolu yapıldığını, 9 metre genişliğindeki yolun ortasına 1.5 metre genişliğinde refüj eklendiğini ve ileriki çalışmalarda bu refüjlerin yeşillendirileceğini, 46'sı çift, 45'i tek taraflı ışıklandırma direkleri dikildiğini, 2 ayrı kabin yerleştirildiğini ve bu kabinlerin günübirlikçilere duş ve tuvalet imkanı sağladığını, yürüyüş yolunun belli kısımlarına da şimdilik 32 adet oturup denizin keyifle seyredilebileceği banklar yapıldığını söyledi.

Çalışmaların en önemlisinin ise şebeke suyu bulunarak yerleşim yerine dağıtılması olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Yakar, oluşacak talebe göre de motel tipi konaklama yerleri inşa edileceğini belirtti. Başkan Yakar ayrıca Denizkent'te bir sosyal tesisin inşa edildiğini ve halkın hizmetine sunulduğunu da paylaştı.

Ulaşımın da önemine değinen Başkan Yakar, Çanakkale yolunda süren çift şerit çalışmalarının kısa sürede tamamlanmasının planlandığını, tamamlanınca Denizkent'te ulaşımın daha kolay gerçekleşeceğini söyledi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı