Adaylar çilingir sofrasında

Adaylar çilingir sofrasında

31 Mart seçimlerinin "Çilingir" adresi olarak gösterilen Demokrat platformu akşam Mirza ve Öztaylan'ı ağırladı.

31 Mart seçimlerinin "Çilingir" adresi olarak gösterilen Demokrat platformu akşam Mirza ve Öztaylan'ı ağırladı.

Uzun soluklu sivil toplum oluşumlarından, İş dünyasının önde gelen isimlerinden Adnan Erdan'ın başkanlığını üstlendiği Demokrat platformu aylık olağan toplantısında 31 Mart başkan namzetlerinden Dursun Mirza ile M. Cemal Öztaylan'ı konuk etti.

CHP ve AKP'nin adayları dün gerçekleştirdikleri programlarının akşamki bölümünde yer verdikleri Bandırma Demokrat Platformu aylık olağan buluşması M. Akif Ersoy caddesinde faaliyet gösteren tarihi Panderma Port otelde gerçekleşti.

Demokrat Platformunun aylık olağan toplantısına ilk katılım CHP Belediye Başkan adayı Dursun Mirza'dan geldi. Sıcak karşılamada Mirza, Bandırma üzerinde geçmişten geleceğe yönelik sörf yaptığı konuşmasında ana hatları ile konunun en önemli ve vurucu noktasını 1/5000 lik planların Büyükşehir'de beklemeye alınmasından kaynaklandığını açıkladı.

Gelişmeye açık Bandırma'nın ufkunu aydınlatacak, yepyeni bir planlama ile yeni yerleşim alanları gibi geleceğe yönelik projelerinin hazır olduğunu, Büyükşehir'in anlamsız kararsızlığı sonucu 1/5000 lik planların nihai uygulayıcısı Bandırma Belediyesinin eli, kolu bağlı olduğunu açıkladı.

Mirza, Bandırma'nın öncelikli beklentilerinin çözümü için ise acil müdahale planları bulunduğunu, Özellikle yapılan kamu oyu yoklamalarında Büyükşehir seçimini kazanma yüksek gösterilen Ahmet Akın'ın göreve gelmesi ile Bandırma'nın önünün açık olduğunu söyledi.

Mirza'nın ayrılmasından sonra toplantıya AK Parti Belediye Başkan adayı M. Cemal Öztaylan eski iç işleri bakanı Süleyman Soylu ile katıldı.

Öztaylan'ın, Demokrat parti oluşumunu gerçekleştiren tüm aktörlerin kendisinin eski yol arkadaşları olduğunu, bu anlamda yeni bir şey söylemenin anlamı bulunmadığını açıkladı.

Salonda gelen, “Bandırma ne zaman il olacak?” sorusu ise Öztaylan'ı sinirlendirdi.

Öztaylan, bu soruya siyasi yaşamı süresince uğraş verdiğini, özellikle Bandırma'yı il olmaya taşıyacak kurumsal dinamikleri hayata geçirme noktasında verdiği çabanın ortada olduğunu, Bugün Bandırma'da Üniversite varsa, Bu il olma noktasında verilen çabaların bir parçası olduğunu söyledi.

Eski İç işleri Bakanı Süleyman Soylu ise konuşmasında yerel aktör, beklenti ve yaptırımlara değinmedi. Soylu, Cumhuriyeti 1930 yıllardan ele alarak 1950-60 yılarında yükseltişe geçiren Menderes'in, ardından Demirel'in ve bu trent'e katkı veren başka liderlerin ülkenin önünü açma noktasında verdikleri çabanın ödülü olarak kiminin canını, kiminin ise hayatının en verimli sürecini Zincirbozan'da geçirdiğini vurguladı.

Soylu, Geçmişin acı izlerini taşıyan siyasi yapıyı, ülkenin ufkunu açarak geleceğe taşıyacak aktörünün ise Erdoğan olduğunu, bu nedenle Erdoğan hakkında bazı Amerika uydusu medya tarafından hazırlanan yargısız infaz sayesinde Cumhuriyet'in kalkınmasını iktifaya uğratmak istenildiğinin altını çizdi. Soylu, kısaca Babasının bir vasiyeti bulunduğunu onunda CHP nerede ise kendilerinin hep onun karşısında yer almak olduğunu açıkladı.



DEMOKRAT
6.03.2024 12:21:07
Keşke yemekte olsaydım.Trabzon meydanında yaptığı bir konuşma videosunu dinletirdim kendisine...Beraberce eğlenirdik.Büyük fırsat kaçırmışım.

Anahtar Kelimeler: Adaylar çilingir sofrasında
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı