Ankara`dan sufle yok!... Herkes sıraya

Ankara`dan sufle yok!... Herkes sıraya

AKP'de 56 kişi ile başlayan Milletvekilliği aday adaylıkları yeni katılımlarla 73 kişiye ulaştı.

AKP'de aday belirleme kriterlerinin açıklanmasına rağmen geçen seçimlerde 64'e ulaşan aday adaylık sayısı bu kez rekora koşarak 73'e ulaştı.

AKP'de tek seçici Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'ın Başkanlık kontenjanını dahi kısıtladığı 7 Haziran genel seçimleri için özellikle Ankara menşeili bürokrat ağırlıklı aday adaylıkları, 7 Haziran seçimlerinin gizemini daha da arttırdı.

20 Şubat Cuma günü akşamı AKP Balıkesir il Başkanlığından yapılan açıklamada, aday adaylığı başvurularının 56 ile sınırlandığı vurgulanırken, gecenin ilerleyen saatlerinde gelen telefonlar başvuruların 80 ilden her hangi bir merkeze yapılabileceği, 2. İl yazma tercihi bulunan aday adayının başvuru konusunda aday olmak istediği il başkanlığına başvuru zorunluğu bulunmadığı belirtildi.

Buna göre diğer illerden Balıkesir'e ulaşan aday adaylıkları talepleri 23 Şubat pazartesi sabahı itibari ile 56 dan 73'e ulaştı.

Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'ın F tipi cemaat mücadelesi nedeni ile isminin üzeri çizilen bazı Milletvekili ve aday adaylarının, erken başvuruda bulunmamaları, bireysel başvurulara ek olarak Ankara menşeili sufle ile son dakika başvurusu yapılarak merkez adayı” izlenimlerini çürüttü.

73 başvuru ile sınırlanan AKP Balıkesir Milletvekili aday adayları şimdi ummalı bir çalışma ile 26 Şubat'a dek kendilerini, hizmetlerini ve Balıkesir için projelerini açıklama toplantılarına katılarak parti teşkilatlarına kendilerini tanıtacaklar.



H.Fehmi ARAL
25.02.2015 16:40:17
Onurlarını ayaklar altına alarak tapacakları muktedirin paçavrası olmak için girilen kuyruğun uzunluğuna bir bakar mısınız ?

Anahtar Kelimeler: Adaylık iki dudak arasında
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı