ADD den açıklama

ADD den açıklama

FATİH HİLMİOĞLU DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR.

ADD Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar aynı anda Türkiye genelinde faaliyet gösteren bütün ADD`ler ile birlikte yayınladığı basın bildirisi ile tutuklu bulunan Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu`na özgürlük istedi.

Melih Çınar yaptığı açıklamada;

Önceki Malatya İnönü Üniversitesi rektörü ve Atatürkçü Düşünce derneği  Genel  Yönetim  Kurulu üyelerinden olan Sayın Prof. Dr. Fatih HİLMİOĞLU, çalışmalarıyla bilim dünyasına önemli katkılar yapmış, rektörü olduğu üniversiteyi Türkiye’nin sayılı bilim yuvalarından biri haline getirmiş bir bilim insanıdır.

17 Nisan 2009 tarihinde tutuklanan Fatih Hilmioğlu, 4 Haziran 2009 da cezaevinde hastalanarak hastaneye kaldırıldı. Ve yüz felci ile karaciğer fonksiyonlarında ciddi ve hayati tehlikeler oluşmasına rağmen tahliye talepleri reddedildi. Bu süre zartfında trafik kazasında oğlunu yitiren Hilmioğlu ‘nun hem sağlık hemde psikolojik durumu daha da kötüleşti ve son sağlık raporlarına göre karaciğerinde üçüncü bir kanser modülü bulundu.

Sahte delillerle, yargılamalar yapan ve uzun tutukluluk süresini cezaya dönüştüren ‘’adalet’’ sistemi, İlhan Selçuk, Türkan Saylan, Uçkun Geray, Kuddisi Okkır gibi yurtseverlerin ölümlerini hızlandırmıştır.

Gerçek teröristler Habur da törenlerle karşılanıp serbest bırakılırken, Atatürkçü ilim adamları, siyasetçileri, gazetecileri ve subayları tututklayan yargı bugün Türkiye’nin tartışma konusu haline gelmiştir.

Kuvvetler ayrılığı ilkesi çerçevesinde, yargı bağımsızlığını ve yargıç güvencesini sağlayan, toplumun yargıya güvenini yeniden sağlamaya dönük yasal değişiklikler yapmak gerekirken, siyasi iktidarın ‘’paralel yapılanma’’ adını verdiği yasa dışı yapılanmayı tasfiye etmek amacıyla yargıyı dahada siyasallaştıracak adımlar atması kabullenilemez.

Siyasi iktidar, bugün gerek HSYK değişiklik tasarısıyla, gerekse Anayasa değişiklik önerisiyle yürütmenin yargı üzerindeki baskısını daha da arttırmak istemekle, yargıyı tamamen bağımlı hale getirmeye çalışmaktadır.

Bu kapsamda;

Ergenekon, balyoz ve diğer düzmece iddialarla açılan davalarda; gözaltı, uzun tutukluluk süreleri gibi, huku dışı, vicdana ve insan haklarına sığmayan uygulamaların acilen son bulmasını,

Fatih Hilmioğlu başta olmak üzere haksızlığa uğrayan tüm tutukluların bir an önce serbest bırakılmalarını istiyor,

Atatürkçü Düşünce derneği olarak , sayın HİLMİOĞLU ve diğer yurtseverlerin haklarını sonuna kadar savunacağımızı kamuoyuna açıklıyoruz.               

                                                                                  ADD GENEL MERKEZİ



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı