ADD önderliğinde coşkulu kutlama

ADD önderliğinde coşkulu kutlama

Cumhuriyet alanında büyük coşku... ADD Şube Başkanı Melih Çınar:”Artık, Atatürk, Cumhuriyet, tam bağımsızlık diyenlere 101 parça cop, 101 tüp biber gazı, 101 yıl hapis uygulanıyor”







Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şubesi'nin önderliğinde gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kutlamasında coşku vardı.

İDO önünde ellerinde bayraklarla toplanan vatandaşlar, yürüyerek, birlikte Cumhuriyet alanına geldikten sonra Atatürk anıtına çelenkler sunuldu.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Başkan Yardımcıları Ozan Onur ve Dursun Mirza'nın da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, Atatürk-Kurtuluş-Cumhuriyet” ve Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganlarını attılar.

Bu arada düşüncelerini açıklayan ADD Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar, şunları söyledi:

Bundan 89 yıl önce Cumhuriyetin kabulüyle yönetim, milletimizin üzerine kâbus gibi çökmüş, 600 yıllık bir hanedan ailenin elinden alınarak, kayıtsız-koşulsuz ulusa verilmişti.

Büyük Millet Meclisi, yeni yönetim şeklini Cumhuriyet olarak kabul edince tüm yurtta büyük bir sevinç, büyük bir coşku yaşanmış ve her yerde 100 pâre top atışı ile kutlanmıştı. Kutlamalar, bugüne dek hep coşkulu olmuş, milletimiz, Cumhuriyeti tüm varlığı ile özümsemişti.

İktidarın yeni uygulamaları ile dünkü olayları dehşetle izledik. Atatürk, Cumhuriyet, tam bağımsızlık diyenlere artık 101 parça cop, 101 tüp biber gazı, 101 yıl hapis uygulanıyor.

Atatürk, 10. Yıl Nutku'nun son bölümünde, ‘Türk Milleti, ebediyete akıp giden her 10 senede bu büyük millet, bayramını daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refâh içinde kutlamanı gönülden dilerim' demişti. Atamızın bu temennisine uyarak, 100 yıl da geçse, 1000 yıl da geçse Cumhuriyetimizi büyük bir coşku ile kutlayacağız.”

Kutlama sırasında alanda bulunanların, Atatürk anıtına çiçek koymak için birbirleriyle yarıştıkları gözlendi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı