ADD´de burs başvuruları başladı

ADD´de burs başvuruları başladı

Bandırma ADD şubesi önceki yıl 100 öğrenciye burs verdi

Atatürkçü Düşün Derneği Bandırma Şube Başkanı Serdar Polat,  geçen yıl 100 öğrenciye burs verdiklerini bu yılda burs vermeye devam edeceklerini söyledi.

28 Eylül tarihinin burs başvurusu için son gün olduğunu aktaran Polat ?Genel Merkezin aldığı kara doğrultusunda üniversitesi  ADD´ler bulundukları bölgede üniversite varsa bursları o üniversitede okuyan öğrencilere verecek. Biz de dolayısıyla Onyedi Eylül üniversitesi ile liselere burs veriyoruz. Şehir dışına giden öğrencilerimizi de ilgili şubeye yönlendiriyoruz? dedi.

/resimler/2018-9/7/1307204323851.jpg

Polat, dernek ile ilgili şu bilgileri verdi; ?Geçen yıl üniversite lise toplam burs verdiğimiz öğrenci sayısı 50´nin üzerindeydi. Bu yıl da başvuruları alacağız son gün 28 Eylül. Geçen yıllarda göre burs isteyen öğrencilerde bir düşüş var. ADD´den mi korkuyorlar yoksa ekonomilerimi çok iyi bilemiyoruz. Geçen yıl 100 liraydı. Bu yıl 150 lira yapmayı düşünüyoruz. Bağışçılarımız tamamen bireylerden oluşuyor. Biz daha çok birleştirici bir noktadayız. Festival süresince ürünlerimizi satacağımız bir standımız olacak. Ürün ve kermeslerden elde ettiğimiz geliri bursa aktarıyoruz. Öğrencilerimiz 10 ay boyunca burs alıyorlar. Eğitim İş Sendikası ile birlikte birkaç lisede Atatürk kulüpleri kurdun öğrencilerimizin ders çalışabileceği bir atmosfer oluşturduk. Talep olursa hem öğrencilerimiz hem de emekli öğretmenlerimiz ihtiyaç duyan öğrencilere derslerinde destek de verebilir. Geçen yıl 10 Kasım´da satranç turnuvası yaptık bu yılda 29 Ekim´de satranç turnuvası yapmayı planlıyoruz. Atatürk´ün birleştirici gücü altında Atatürk ilkelerini insanlara anlatmak istiyoruz. Yaptığımız etkinliklerimizde belediyenin desteğini görüyoruz. Başkan Mirza´ya teşekkür ediyoruz.? 

/resimler/2018-9/7/1308055105842.jpg



Anahtar Kelimeler: burs başvuruları başladı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli