ADD´DE KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI

ADD´DE KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI

?Kariyer Günleri?nin ilk toplantısı genç gazeteciler Tufan Dalgıç ve Ozan Ertuğrul´un katılımıyla gerçekleşti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesi tarafından düzenlenen ?Kariyer Günleri?nin ilk toplantısı genç gazeteciler Tufan Dalgıç ve Ozan Ertuğrul´un katılımıyla gerçekleşti.

/resimler/2018-11/30/1805550738522.jpg

Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesi tarafından lise ve üniversite öğrencilerine yönelik ?Kariyer Günleri?nin ilki perşembe akşamı ADD Bandırma Şubesinde yapıldı. Toplantıya Banses Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Demirören Haber Ajansı Muhabiri Tufan Dalgıç ile Bandırma Gazete Genel Yayın Yönetmeni ve Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ozan Ertuğrul katıldı.

Toplantının açılışında konuşan ADD Bandırma Şube Başkanı Serdar Polat, ?Lise ve üniversite öğrencisi arkadaşlarımıza faydalı olması için, mesleğinde başarılı isimleri derneğimizde ağırlayarak Kariyer Günleri kapsamında sizlerle buluşturacağız. ADD´nin geçmişine baktığımızda gazetecilik mesleğini icra eden ve bu uğurda hayatlarını kaybeden Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Bahriye Üçok gibi isimleri görürüz. Bu yüzden ilk toplantımızda şehrimizde gazetecilik mesleğini başarıyla icra eden iki ismi ağırlıyoruz? dedi.

Etkinlikte konuşan Gazeteci Tufan Dalgıç, gazetecilik mesleğinin uğraş verici bir iş olduğunu belirterek ?Örneğin bugün sabah yayınladığımız bir haber için ben dün akşam 3 saat uğraştım. Yayınladıktan sonra da bu haberi takip etmeniz gerekiyor. Gün içerisinde pek çok telefon görüşmesi yapmak, onları habere eklemek gerekiyor. Dolayısıyla sizlerin 20 saniyede okuduğunuz bir haberin arkasında ciddi bir emek var? dedi.

Gazetecilik türleri hakkında katılımcılara bilgi veren Dalgıç ?Mesleğimiz zor ama hayata değer katan bir iş. Yaptığınız bir haber bir şeyleri değiştiriyor ve bunu görmek mutluluk veriyor. Gazeteci entelektüel bilgi birikimine sahip olması gerekiyor. Bu yüzden mutlaka her alanda en azından temel kavramları bilmesi gerekir? diye konuştu.

/resimler/2018-11/30/1806134020095.jpg

?YAŞAMINIZDA İNSAN BİRİKTİRİN?

Dalgıç´ın ardından söz alan Gazeteci Ozan Ertuğrul da ADD Başkanı Serdar Polat ve ADD Yönetim Kuruluna teşekkür ederek söze başladı. Ertuğrul ?Bu akşam burada olmak benim için çok anlamlı çünkü ben de Atatürkçü Düşünce Kulübü geleneğinden gelen bir ADD üyesiyim. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanlığı görevi yaptım. Kemalist Üniversiteliler Birliği üyesiydim. Çok emek verip çok güzel işler başardık. Şimdi burada sizlerle olmak benim için bu yüzden çok anlamlı? dedi. Sektöre nasıl girdiğini anlatan Ertuğrul ?Ben lise öğrencisiyken Bandırma´da yayın yapan Radyo Bester´de çalışmaya başladım. İletişim Fakültesinden itibaren de çeşitli yayın kuruluşlarda çalıştım. Halen Gazetecilik, Sunuculuk, Spikerlik, Seslendirme, Diksiyon Eğitmenliği alanlarında çalışıyorum. Alt dallara ayrılsa da bir İletişimci alanındaki her konuya hakim olabilmeli? Sizlere tavsiyem bu döneminizi entelektüel bilgi birikiminizi oluşturmaya adayın. Hangi işi yaparsanız yapın faydasını görürsünüz. Çok okuyun, araştırın, insan çevrenizi geliştirin. Bir yabancı dili mutlaka bu süreçte öğrenin. ADD bu süreçte çok önemli. Burada biriktireceğiniz insanlar ile yaşama daha sağlam adımlara atabilirsiniz? dedi.

Soruları yanıtlayan gazeteciler, ülke gündemi ve Bandırma´da yaşanan sıkıntıları gençlerle tartıştı.

Etkinliğin sonunda ADD Yönetimi Gazeteci Tufan Dalgıç ve Ozan Ertuğrul´a teşekkür ederek ADD´nin 2019 yılı takviminden hediye ettiler.



Anahtar Kelimeler: KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli