ADD´den Muhteşem etkinlik

ADD´den Muhteşem etkinlik

Cumhuriyet alanında düzenlenen 23 Nisan programı büyük beğeni topladı

23 Nisan 1923´ten 2019´a 99 yılında TBMM´nin kuruluşu ve dünyada tek çocuk bayramı olarak kutlanan 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için sıra dışı program ile Cumhuriyet alanında buluşma rendevusu veren ADD´nin çağrısına yanıt yüksel oldu.

/resimler/2019-4/23/2016467847168.jpg

Anıt´a çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep bir ağısdan okunması ardından söz alan ADD Başkanı Serdar Polat, "Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesi olarak; Ata´mızın çocuklarına armağanı olan Bayramımızı, adına yakışır bir biçimde kutladık. Cumhuriyet Meydanı önündeki Atatürk Anıtı´na çelenklerimizi koyarak başladığımız şenliğimize destek olan, katılan; en başta Sayın Belediye Başkanımız Tolga TOSUN´a, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu´na, tüm kreş, anaokulu, dans, gençlik ve spor klüplerimize, Atatürk çocuklarına teşekkür ederiz." dedi.

/resimler/2019-4/23/1936434360558.jpg

ADD tarafından hazırlanan 23 Nisan Programına katılım sağlayıp konuşma yapan Belediye Başkanı Tolga Tosun,"Geleceğimizin umudu, sevgi dolu yürekleriyle neşe ve mutluluk kaynağımız sevgili çocuklar, Bugün hep birlikte özel bir günü, mutlu bir bayramı kutluyoruz."

"Ulusal egemenliğin temsil yeri olan TBMM´nin açılışının 99.yılı anısına coşkuyla yaşadığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepinize kutlu olsun."

/resimler/2019-4/23/2017270658383.jpg

"Ülkemizi ele geçirmek isteyen düşmanlara karşı Atatürk önderliğinde başlatılan Kurtuluş savaşı´nın en önemli adımlarından biri Büyük Millet Meclisi´nin açılmasıdır. Bu Yüce Meclis, Ulusumuzun geleceği ile ilgili en önemli kararları alarak ulusal egemenliğin uygulama yeri olmuş ve kurtuluş savaşını kazanmıştır. Ulusal Egemenlik; ülke yönetiminde ve alınan kararlarda bir kişi yada  grubun değil, tek söz sahibi ulusun olmasıdır. 23 Nisan 1920´de temeli atılan bu ülke, günümüzde de Türkiye Cumhuriyeti´nin asla vazgeçilmeyecek değerlerinden birisidir."

  Sevgili çocuklar,

  Sizler ülkemizin geleceği ve umudusunuz. Sizlere güveniyoruz ve sizleri çok seviyoruz.

  Devletimizin kurucusu Büyük Atatürk´de Türk çocuklarını yani sizleri çok seviyordu. İşte bunun için  23 Nisan´da kutlanan bayramı siz çocuklarımıza armağan etti. Dünyada kendi adına bayram kutlayan tek ulusun çocukları olarak sizler çok şanslısınız. Dünyada çocuklara bir bayram hediye eden tek bir lider var. Siz Atatürk´ün çocuklarısınız. O, size güvendi ve koskoca bir ülkeyi emanet etti.

  Şimdi sıra sizde. Bu emaneti korumanın, yüceltmenin gereğini yapmalısınız. Atatürk´ün dediği gibi bu ülkeyi çağdaş uygarlık düzeyine getirmek için çalışmalısınız. Sizler bilim adamı olmalısınız, sanatçı olmalısınız. Okuyan düşünen, konuşan, düşüncelerini paylaşan, gelişen ve gelişime katkı sağlayan bireyler olmalısınız. Belediye Başkanı, Bakan, Cumhurbaşkanı olarak ülkemizi dahada geliştirmelisiniz. Biz size güveniyoruz. Sizde kendinize günenin.

 Sizlerin, tarihin akışını değiştiren Yüce Türk Ulusu´nun bireyi olmanın verdiği gurur ve güvenle  Cumhuriyet´in korunması ve yaşatılması, ülkemizin her alanda gelişmesi çabalarına öncülük edeceğinize inancımız sonsuzdur. Türkiye Cumhuriyeti, tıpkı çocuklarımızın yereği gibi tertemiz ve aydınlık günlere, yine Atatürk Çocukları tarafından ulaştırılacaktır. Hepinizin ışıl ışılgözlerinde bu inancı ve coşkuyu görüyorum.

Yüzenüzdeki mutluluk ve gülümsemenin, yüreğinizdeki umutların hiç bitmemesi dileği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum" dedi.

Başkan Tolga Tosun´un konyuşması ardından bir bir gruplar halinde sahne alarak gösterilerini sunan çocuklar meydanı dolduran Bandırmalıların coşkulu alkışları ile sıra dışı bir gün yaşadılar.

/resimler/2019-4/23/2017550190090.jpg



Anahtar Kelimeler: Muhteşem etkinlik
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli