ADD´den yeni atılımlar

ADD´den yeni atılımlar

ADD Bandırma Şube Başkanı Serdar Polat: ?Bandırma, Atatürk´ün Samsun´a çıkışının 100. yıl dönümünü görkemli biçimde kutlamalı?

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şube Başkanı Serdar Polat, Bandırmalıları derneğe üye olmaya davet etti.

Bandırma´nın Atatürk ve cumhuriyetin kenti olduğunun altını çizen Polat, şu değerlendirmede bulundu:

?Artık aramızda bulunmayan Melih Çınar hocamızın döneminde üye sayımız 1500 dolayındaydı. Son olarak 560 üyemiz bulunuyordu. Ancak bunların bazıları 60 lira olan yıllık ödentilerini yerine getirmedikleri için üye güncellemesine gidiyoruz. Hâlen 500 civarında üyemiz olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki bu sayı Bandırma için yetersiz. Üye sayımızı artırmak için ciddi bir şekilde çalışmalar yapıyoruz. Son 3-4 ayda derneğimize 40 dolayında yeni üye kazandırdık. Üyelik aidatlarımızın 1/3´ünü genel merkezimize gönderiyoruz.?

                                  50 ÖĞRENCİYE BURS

Dernek olarak hâlen toplam 50 öğrenciye burs verdiklerini vurgulayan Polat, şu bilgiyi verdi:

?Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde okuyan 35 öğrencinin yanı sıra Bandırma´daki liselerde eğitim-öğretim gören ve Bandırmalı olan 15 öğrenciye, aylık 150´şer lira burs veriyoruz. Ayrıca, Bandırma dışında okuyan 10 öğrencimize de Bandırmalı bazı hayırsever kişiler tarafından aylık 250 liralık burs veriliyor.?

/resimler/2019-1/8/1957273275758.jpg

            ATATÜRK´ÜN SAMSUN´A ÇIKIŞININ 100. YILDÖNÜMÜ

İçinde bulunduğumuz 2019 yılının, Atatürk´ün Samsun´a çıkarak kurtuluş mücadelesi vermesinin 100. yıldönümü olduğuna dikkati çeken ADD Bandırma Şube Başkanı Serdar Polat, şu değerlendirmede bulundu:

?Bandırma olarak bu 100. yılı en iyi şekilde kutlamalıyız. Biz bu konuda üzerimize düşen her çeşit görev ve sorumluluğu yerine getireceğiz. Ancak Bandırma, bu 100. yılı el ele ve görkemli bir şekilde kutlamalıdır.?

Polat, 24 Ocak´ta, gazeteci-yazar Uğur Mumcu´nun anılması için düzenlenecek toplantı ve etkinliklere de destek vereceklerini belirtti.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın da derneklerine her çeşit desteği verdiğine işaret eden Polat, ?Sayın başkanımız, ne zaman kendisinden yardım istesek, yardımını hiç esirgemedi. Kendisine yürekten teşekkür ediyoruz? dedi.

Polat, 31 Mart yerel seçimi için görüşlerini açıklarken de, ?Biz partiler üstü bir kuruluşuz. Tabii ki Atatürk´ün kurduğu çağdaş cumhuriyetin yaşamasından, tüm siyasi partilerin de Atatürk ekseni etrafında birleşmesinden yanayız? diye konuştu.   Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: yeni atılımlar
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli