ADD'den, İstiklal Marşı vurgusu

ADD

İSTİKLAL MARŞI'MIZIN 100.YILI KUTLU  OLSUN

Bağımsızlığına yönelen saldırılara kararlılıkla karşı koyan Türk Ulusu, içinde bulunduğu olanaksızlıklara ve güç koşullara karşın, büyük zaferler kazanmıştır. 
Kurtuluş Savaşı, tüm Ulusun genci ve yaşlısı, kadını ve erkeğiyle kenetlenerek, omuz omuza yazdığı büyük bir kahramanlık destanı olarak tarihimizdeki saygın yerini almıştır.
Yüce Atatürk önderliğinde yazılan bu destan, tarihin akışını değiştirmiş, Türk Ulusu için tutsaklığın bir yazgı olamayacağını dünyaya göstermiştir.
Kurtuluş Savaşıyla tutsaklığa boyun eğmeyen bir ulus yaratılırken, değerli şair Mehmet Akif Ersoy, bağımsızlık savaşımını, Milletimiz için gurur kaynağı olan özlü dizeleriye ölümsüzleştirmiştir. 
Ulusumuzun tarihindeki en zorlu döneminde birliğini pekiştiren, bağımsız Türk Devletinin kurulması yolunda atılan önemli bir adım olan İstiklal Marşı, yurttaşlarımıza yaşattığı ortak duygu ve coşkularla, olumsuzluklara karşı dayanma gücünü artırmıştır. 
Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'yla Ulusumuzun yüce kişilik özelliklerini, kendisini farklı ve soylu yapan duygu ve düşüncelerini en güzel biçimde anlatmıştır. 
İstiklâl Marşı, Türk Ulusunun, yurt ve bayrak sevgisinden, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden varoluşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olmuştur.
İstiklâl Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce tüm Ulusun ortak duygularını yansıtan Ulusal Marş olarak kabul edilişinin 100. yıldönümünde, başta Yüce Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini ve değerli şair Mehmet Akif Ersoy'u gönül borcu ve saygıyla anıyorum.
           ADD Bandırma Şube Yönetim Kurulu
                   Adına Başkan Serdar Polat



Anahtar Kelimeler: ' İstiklal Marşı vurgusu
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı