ADD'den Yavru Vatan kahramanlarına ziyaret

ADD

ADD'den, KIBRIS'ın "TÜRK FEDERE DEVLETİ" İLAN EDİLİŞİNİN 46. YILINDA ŞEHİT AİLESİ ve GAZİLERE ŞÜKRAN ZİYARETİ

Kıbrıs Türk Federe Devleti'nin Kuruluşu (13 Şubat 1975) İkinci Barış Harekâtı’nın hemen ardından 25-26 Ağustos 1974 tarihinde BM Genel Sekreteri Kıbrıs'a gelmiş ve toplumlar arasında ikili görüşmelerin başlatılmasını istemişti. 28 Aralık 1967 tarihinde Kıbrıs Geçici Türk Yönetimi'nin ilanından sonra ikinci aşama 13 Şubat 1975 günü "Kıbrıs Türk Federe Devleti"nin ilanı ile gerçekleşmişti.

47 yıl önce gögüs göğse çarpışılarak vatan yapılan KIBRIS’ın “Türk federe devleti” olarak ilan edilmesinin 46. Yılında Bandırma ADD Başkanı Serdar Polat yönetim kurulu arkadaşları Özlem Altuğ ve  Kadir Ünlü ile 46 yıl önce Kıbrıs’ta göğüs göğse çarpışıp Yavru Vatan’a beyaz kırmızı bayrağı çeken Kıbrıs gazilerinin Bandırma’daki sivil toplum kuruluşu “Malul Gaziler Cemiyeti”ni ziyaret edip bir kez daha Kıbrıs Kahramanlarını kutlayıp tebrik etti.

ADD Başkanı Serdar Polat’in ziyaret anısına armağan sunduğu Malul Gaziler cemiyeti başkanı Gazi Necip Şengöl, bir kez daha Kıbrıs’ın kahraman şehit kanları ile sulanarak vatan yapıldığına ilişkin metni okuyarak anıları tazelerken, bu nazik ziyaretleri ile ADD Başkanı Serdar Polat ve yönetim kurulu arkadaşları Özlem Altuğ ve Kadir Ünlü’ye teşekkür etti.

ADD Başkanı Serdar Polat, Malul Gaziler cemiyeti Başkanı Gazi Necip Şengöl, Harp Malulü Gaziler - Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ecevit Karakoyun ve bazı yönetim kurulu üyeleri daha sonra Hacıyusuf Mahallesi 1. Okul caddesinde ikamet eden Bandırmalı Kıbrıs şehidi, Şehit Teğmen Doğuş Uran’ın ailesini ziyaret ettiler.

ADD ve Gaziler cemiyetlerinin konuklarını Kıbrıs Şehidi, Şehit Teğmen Doğuş Uran’ın Hacıyusuf Mahallesi 1. Okul sokaktaki evinde Annesi Nezahat, Babası Şaban Uran karşıladı.

ADD Başkanı Serdar Polat, 47 yıl önce canlarını vererek KIBRIS’ı Yavru Vatan yapan tüm şehitleri minnet ile andıklarını, bu vesile ile Yavru Vatan Kıbrıs’ın “Türk Federe devleti” olarak kendi bayrağına sahip olmasının 46.yıl dönümünde şehit ve gazileri bir kez daha hatırlayıp, tüm şehit ve hakkın rahmetine kavuşan Gazilerin ruhuna dualarını gönderirken, hayatta bulunan Gazilere sağlıklı uzun ömürler dilediklerini kaydetti.

Başkan Polat, Şehit Teğmen Doğuş Uran’ın ailesine fayans üzerine işli Atatürk portresi, “Atatürk’ten anılar” kitabını armağan etti.

Şehit Ailesi Nezahat & Şaban Uran, anlamlı ziyaretten duydukları mutluluğu dile getirirken, evlerindeki bir odayı şehit evlatları Doğuş Uran’a adadıkları bir müze haline getirdikleri Diş fırçası dahil, Şehitlerine ait ne varsa hepsini bu oda da toplayarak evlatlarını ölümsüzleştirdiklerini söylediler.

Uran ailesi, Vatandaş olarak Türk Milletinin vatanı uğruna her daim canını seve seve verecek nice kahramanların bulunduğunu, evlatlarının da bu anlamda kalplerde yaşadığına inandıklarını vurgulayarak her fani gibi bir gün bu dünyada göçüp gittiklerinde Şehitlerine ait anıların Bandırma’da açılacak bir Şehitler Müzesinde ömür boyu yaşatılıp hatırlanması dilekleri olduğunu söylediler.

ADD Başkanı Serdar Polat, Malul Gaziler Cemiyeti Başkanı Gazi Necip Şengöl ve Harp Malulü Gaziler - Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ecevit Karakoyun bu anlamdaki fikir ve düşünceleri desteklendiklerini, böyle bir müzenin hayata geçirilmesi noktasında her türlü çalışmanın sonuna dek yanında olduklarını açıkladılar.



Anahtar Kelimeler: ' Yavru Vatan kahramanlarına ziyaret
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı