ADD´nin söyleşisinde konuştu

ADD´nin söyleşisinde konuştu

Kocasakal: ?Tek kurtuluş Atatürk politikalarına geri dönmektir.?

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şubesi İstanbul eski Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal´ın katılımıyla Barış Manço Kültür Merkezi´nde ?Dünden bugüne cumhuriyet? isimli konferans düzenledi.

/resimler/2018-10/27/2306329181304.jpg

Konferansa, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Dr. Fikret Şahin, CHP eski Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, CHP Bandırma belediye başkan aday adayları Ozan Onur, Metin Ok, Tolga Tosun, eski Belediye Başkanı Sedat Pekel, Balıkesir Baro Başkanı Av. Erol Kayabay, CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay, İYİ Parti İlçe Başkanı Necmi Sert ile birlikte yaklaşık 350 kişi katıldı.

ADD Bandırma Şube Başkanı Serdar Polat, açılış konuşmasında, ?Bandırma, tarihi gecelerden birini yaşıyor, Bandırma Atatürk ve cumhuriyete bağlılığını bir kez daha gösteriyor.?dedi. Konukları selamlayan Polat, ardından sözü Prof. Dr. Ümit Kocasakal´a bıraktı. Katılımcılara belgeler ve bilim ışığında bilgi vermek amacıyla geldiğini belirten Kocasakal, ?Ben buraya slogan atmaya gelmedim. ?Ah cumhuriyet´ diye ağlanmaya da gelmedim. Ben size bilgi düzeyinde bazı şeyleri kendimce aktarmak için geldim. İçinde bulunduğumuz durumu herkes biliyor. İki konu var. Birincisi buraya nasıl geldik? Önemli olan teşhisi koymak. İkincisi nasıl çıkacağız bu girdaptan? Biz bize propaganda yapmamıza, kendimizi kandırmamıza gerek yok. ?Ne kırılacak kol ne de yen´ kaldı. Gerçekler acı da olsa anlatılmalı. Benim sorunum hiçbir zaman gündelik siyaset olmadı. Ben siyasetçi diye bir kavramı da kabul etmiyorum. Siyaset meslek değil. Ben hayatım boyunca neyi doğru görüyorsam, tek başıma da kalsam o doğruyu söylemeye devam ederim. Birilerine hoş görüneyim gibi bir derdim olmadı.?dedi.

/resimler/2018-10/27/2307106525768.jpg

              ?CUMHURİYET ve ATATÜRK´ü ANLATMADILAR?

Cumhuriyetin tam olarak toplum tarafından bilinmediğini ileri süren Kocasakal, Atatürk konusunda da toplumun bilgisinin yetersiz olduğunu savundu. Kocasakal şunları söyledi; ?Bir acı gerçekle başlayalım Cumhuriyeti yıllardır kutluyoruz ancak cumhuriyetin ne olduğu anlayamadık. Çünkü bize bunu anlatmadılar. Örneğin; cumhuriyetin ekonomik mucizesini bize anlatmadılar. 10 Kasımlarda Atatürk´ü andık ama O´nu bize anlatmadılar tam tersine Atatürk´ü bizden kaçırdılar. Öyle her Atatürkçüyüm diyen Atatürkçü değil. Bugün Türkiye´de tam bir maskeli balo yaşanıyor. Bu iktidar zihniyeti Abdülhamit´i kendine kalkan yapıp onun arkasına sığınıyor. Abdülhamit ne tu kakadır ne de ulu hakandır. Ne isteniyor bizden, ayrışma. Ya Abdülhamit´e karşısındır ya da değil. Birileri de Atatürk´ü kalkan yapıyorlar. İnönü´ye saldırıyorlar ama hâlâ yürekleri Atatürk´e saldırmaya yetmiyor.  ?Atatürk´ün askeri´ olmak bir metafor O´nun izinden gitmek anlamında. Kim bundan rahatsız oluyor? Ben Atatürk´ün askeriyim, eriyim. Bundan da gurur duyuyorum. Herkes maskesini bıraksın açık güreşelim. Bugün Türkiye´nin tek çıkış yolu tepeden tırnağa Atatürk politikalarına geri dönmektir. O ?altı ok´ bugün her şeyi ile gerekli ve günceldir. Öz değişmez; tam bağımsızlık, antiemperyalizm, tarım ve hayvancılık, demokrasi, hukuk devletidir.?

/resimler/2018-10/27/2308014026820.jpg

Kocasakal, Atatürk´ün tam bağımsızlıktan yana olduğunu, Menderes ve devamındakilerin ise ??Küçük Amerika? olmak istediğini belirtti. Atatürk´ün her söylediğinin açık olduğunu aktaran Kocasakal, Atatürk ilkeleri hakkında bilgi verdi.

Kocasakal, ülkemizin içinde bulunduğu durumdan kurtulması ile ilgili sloganının da, ?Kurtuluş kuruluştadır? olduğunu bildirdi.

Söyleşinin ardından Kocasakal´a plâketini ADD Bandırma Şube Başkanı Serdar Polat, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın ve Dr. Fikret Şahin ile birlikte verdi.

/resimler/2018-10/27/2309052309120.jpg



Anahtar Kelimeler: söyleşisinde konuştu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli