Adem Yılmaz, "Önceliğimiz İl konusu"

Adem Yılmaz,

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Yılmaz: “İl konusunda hızlı hareket etmek zorundayız”

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz, Bandırma ile ilgili önemli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

İL ÖNCELİĞİMİZ İL KONUSU

Bandırma’da, kamu yararına hizmet veren sivil toplum kuruluşlarının başında gelen Ticaret Odası’nın yönetim kurulu başkanı Yılmaz, şu andaki en önemli konunun, Bandırma’nın hak ettiği il unvanına kavuşması olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Bandırma’nın il olması tabii ki siyasi bir karardan geçiyor. Biz, artık 70 yıllık bir rüyanın gerçekleşmesini ve Bandırma’nın il olmasını bekliyoruz. Önümüzdeki bu fırsat artık kaçırılmamalı. Ticaret Odası olarak bu amaçla biz vücudumuzu bu işin içine koyduk. Tabii ki bu konuda yalnız bizim çabamız yetmez. Yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları, AK Parti ve MHP ilçe teşkilatları da bu konuda ağırlıklarını koymalıdırlar. Önümüzde kısa bir süre kaldığını düşünüyorum. Bu süreci doğru yönetmeliyiz. Ancak Bandırma’nın ne yazık ki, Ankara’da ağırlıklı bir piar ve lobisi yok. Bu arada, çevremizdeki ilçelerin sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimleri ile de birlikte hareket etmeyi sağlamalıyız.”

İDO SEFERLERİ HAYAL KIRIKLIĞI

İstanbul Deniz Otobüsleri’nin(İDO), yaz aylarında İstanbul-Bandırma seferlerini başlatacağını açıklamasına karşın buna uymadığına işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

“Ancak İDO, buna uymadı. Yaptığımız araştırmaya göre siyasi iktidar, Osman Gazi Köprüsü’nün hareketini artırmak için İDO’nun seferlerine engel olmuş. Bu seferlerin mutlaka gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz ve bu konuyu takip edeceğiz.”

ANGUSLAR BANDIRMA’YA GELMEMELİ

Bandırma Limanı’na gelen angus gemilerinin yarattığı kokudan tüm Bandırmalıların şikâyetçi olduğuna dikkati çeken Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

“Angus gemileri önceki yıllarda İskenderun, İzmir ve Bandırma limanlarına geliyordu. Yaşadığımız büyük depremde zarar gören İskenderun’un limanına artık angus gemileri gitmiyor. Öğrendiğimize göre İzmir Limanı da kent içinde kaldığından, bu gemiler valilik kararıyla yasaklanmış. Şimdi sadece Bandırma Limanı kaldı. Angus gemileri konusunda tam yetkili Tarım ve Orman Bakanlığı. Bilmiyorum, yetkili makamlara tepki göstererek, angus gemilerinin Bandırma’ya gelmesini engelleyebilir miyiz?”

ODANIN HİZMET BİNASI

Bandırma Ticaret Odası’nın, 600 Evler Mahallesi’nde yapmayı planladığı yeni hizmet binası hakkında da düşüncelerini açıklayan Yılmaz, şöyle konuştu:

“Bandırma’ya yakışır yeni bir hizmet binası yapmak istiyoruz. Bu binamız yalnız odamıza ve üyelerimize değil,  Bandırma’ya da hizmet sunacak. İçinde sergi salonları, konferans ve tiyatro salonu yer alacağı gibi ayrıca kamu bankası, noter ve bazı kamusal kuruluşlara da yer vereceğiz. Yeni binanın mimari projesini halen Sabri Külcü çiziyor. Bu bina yaklaşık 70-100 milyon liraya mal olacak. Birçok kişi, bu parayı nereden bulacağımızı soruyor. Aslında işin en kolay kısmı bizce bu. Bandırma Belediyesi uygun görürse gerçekleştirmek istediğimiz bu projenin finansmanı Avrupa Birliği’nin yeşil dönüşüm fonlarının yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin(TOBB) desteğiyle sağlamayı düşünüyoruz. Hizmet binamızın ruhsat+3 yıl içinde biteceğini tahmin ediyoruz.”

Yılmaz, yeni hizmet binasının yapımını eleştirenlere de saygı duyduğunu sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Yılmaz "Önceliğimiz konusu"
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı