ADİN mağdurları, "Bizler bu yola insanca yaşamak için çıktık."

ADİN mağdurları,

Bandırma Demokrasi Platformu, Gönen Adliyesinde devam eden ADİN mağdurları yargılaması için, dayanışma ve destekçi oldu.

Bandırma Demokrasi Platformu, Gönen Adliyesinde  devam eden ADİN mağdurları yargılaması için, dayanışma ve destekçi oldu.

Gönen Adliyesi önünde yapılan açıklamada; 

"Adin otomotiv de çalışma şartları bizleri zorluyordu. Biz bu fabrikaya açılışından son çalıştığımız güne kadar çok emek verdik. Fabrikanın ilk açıldığında 40 kişi ile bu yola başladık ve daha sonraki günlerde işveren ile el ele verip binlerce insanın evine ekmek götürdüğü umut kapısı haline getirdik ve büyük bir iş sahası haline getirdik.

İşverenlerle karşı karşıya geldiğimizde işin boyutu değişti. Bizleri zorla gece gündüz demeden aylarca tatil yapmadan zorla çalıştırdılar. Hatta işveren hamile olan bayan arkadaşlarımızı dahi zorla mesaiye bıraktılar.

Devletin işçiye tanıdığı çoğu haklardan geri bırakıldık. Haklarımızı alamadık. Çalışırken bizlere psikolojik baskıya uygulayarak “ patlıcan tarlasından geldiniz sandalyeler sizden daha değerli” gibi ağır ithamlara maruz bırakıldık.

Bizlerin artık bu kadar zorbalığa gücümüz yetmeyince öncelikle Özçelik sendikası ile bu yola başladık. Sonunda anayasal hakkımız olan sendikalaşma hareketi başlattık. Her şey bundan sonra başladı. İşveren çoğu çalışanların zorla E-DEVLET şifrelerini alarak sendikaya üye olup olmadıklarını araştırdı. Çoğu arkadaşımızı bu şekilde günlerce arka odalarda sorguya çekerek, psikolojik baskı yaparak işten atarız diyerek tehdit ettiler. E-DEVLET şifresini vermeyenleri işyerinden ücretsiz izine ayırdılar. O dönemde yaşadığımız PANDEMİ döneminde devletimiz işçilerin hakkını gözeterek İŞTEN ÇIKARILMA YASAĞI getirdiği için ADİN OTOMOTİV sendikaya üye olanları işten çıkaramadı.

Daha sonra Pandemi dönemi bitince devletimizin koyduğu yasak bitince bizleri Kıdem ve İhbar tazminatlı işten attılar. 

Bizler işten çıkarılıncaya kadar  ÖZÇELİK SENDİKASI her zaman yanımızda durdu bu davamızda hep bizi desteklediler. Ancak işten çıkarıldıktan sonra bir daha sendika yanımızda olmadı; bizi arayıp sormadı bizimle hiç ilgilenmediler.

3 arkadaşımızın davaları sonuçlandı ve paralarını aldılar. Aynı dava aynı konu bizlerin dosyaları istinaftan geri geldi; eksik evrak nedeniyle…  Davayı kazanlarla ayını konu olan davamızı onlar kazanırken bizim esik evrak diye geri dönmesinde sizce akıllarda soru işareti bırakmıyor mu ?

Baskı ve kapalı odalar içinde zorla tehditlere maruz kalan ve E- DEVLET şifrelerimizi isteyen tüm İŞVEREN, İŞVEREN VEKİLLERİ, İŞVEREN YÖNETİCİLERİ  adalet karşısında sorgulanacak ve cezasını çekecek. Biz bu davamızın arkasında duracağız ve kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz.

Bizler biliyoruz ki Adalet elbet yerini bulacak. Bu umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik; yitirmeyeceğiz.

Bizler Adin Otomotivde işe başlarken işten çıkmayı hiçbir zaman düşünmedik. Tek isteğimiz iş şartlarının daha da iyileştirilmesiydi. Kısacası dava bizim davamız, Bıkmadan usanmadan 2,5 yıldır nasıl bu dava için uğraştıysak yine bu yolda aynen ilk günkü gibi devam edeceğiz.

Buradan Türkiye işçi sınıfından ve kadın kuruluşlarından destek bekliyoruz. Biz bu  mücadeleye devam edeceğiz. Bize kadınlar olarak bu yolda destek olmanız ve sizin desteğinizle ihtiyacımız olduğunuzu bilmenizi isteriz. Ayrıca Bandırma Emekçi Kadınlara ve İpek hanıma sonsuz teşekkür ederiz. Bizlere bu davamızda başından sonuna kadar destekçi oldukları için.

Bu mahkemenin sonucu bizim kırılan onurumuzu, gururumuzu iyileştirmeyecek.

En azından adalet yerini bulacak ve DOĞRU OLAN KAZANACAK."



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı