Adli tatil bitti.

Adli tatil bitti.

Baro temsilcisi Av. Süleyman Eren; "Demokrasi ve Atatürk Cumhuriyetinden hiç bir zaman taviz vermedik"

1. Eylül 2019 takvim itibarı ile Adli tatil sona erdi. 2 Eylül Pazartesi gününden itibaren Adliyelerde davaların görüşülmesine başlanıyor.

2019 yılı Adli tatil sürecinin sona ermesi nedeni ile Balıkesir Barosu Bandırma temsilcisi av. Süleyman Eren yazılı bir açıklama yaparak yeni adli yılın tüm Hukuk camiasına hayırlı olmasını diledi.

/resimler/2019-9/1/1430597739016.jpg

 

     Balıkesir Barosu, Bandırma Temsilcisi Av. Süleyman Eren

"Yargının ayrılmaz parçası, olmazsa olmazı olan, savunma makamını teşkil eden biz avukatlar; Hukukun üstünlüğü ile yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını, demokrasi ve adaletin temel şartı olarak istiyoruz. Sözde değil, özde istiyoruz. Devletin temeli olan adaleti savunma makamı olmadan düşünemiyoruz.herkese adalet, herkese avukat ve sosyal adalet ilkesinin; kişi ve makamlara, kurumlara bağlı olmasını kabul edemiyoruz. Bizim kimseye ve kurumlara biat etmemiz mümkün değildir. Cübbemizde ilik ve düğme yoktur. Hiç bir zaman efendimiz olmamıştır. Her daim tarafsız ve bağımsız yargı ile birlikte adaletin doğru tecellisini sağlamaya çalıştık. Demokrasi ve Atatürk Cumhuriyetinden hiç bir zaman taviz vermedik. Bundan sonrada bunları değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir."

"Yeni Adli yılımız da da ayni düşünce ve ilkelerle çalışmak üzere, tüm yargıç ve savcılarımıza, avukat meslektaşlarıma ve birlikte çalıştığımız tüm adliye çalışanlarımıza 2019 - 2020 adli yılının hayırlı olmasını diler, başarılı çalışmalar temenni ederim."

Bandırma Baro Temsilciliği

Av. Süleyman EREN



Anahtar Kelimeler: Adli tatil bitti
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli